Termékek Menü

Adventi fonott kenyér

Adventi fonott kenyér Ha eddig nem próbáltunk otthon kenyeret sütni, akkor ne tétovázzunk tovább. Nem csak azért, mert olyan fantasztikus a lakást belengő kenyérillat, hanem, mert egészségesebb és olcsóbb is a boltinál, amit magunk készítünk.
Hozzávalók:
  • 60 dkg kenyérliszt
  • 2 csipet só
  • 0,5 csomag szárított élesztő (5,5 g)
  • langyos víz
  • 1 evőkanál szárnyas zsír
  • 1 db tojás
  • 10 dkg ízlésnek megfelelő magvak
     
Elkészítés
  1. A kenyérlisztet a Gyorskelesztőbe szitáljuk a Lisztszóróval, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Ezután meglocsoljuk a Mikrokannában felolvasztott szárnyas zsírral, majd alaposan összekeverjük, és az edény fedelével lefedve, a szokásos módon kelesztjük. Ha megkelt a tészta, enyhén olajozott Gyúrólapon átdolgozzuk, majd az Új Hullám Keverővel három egyenlő részre vágjuk, és vékony rudakká sodorjuk.
  3. Ezután a három tésztarúd egyik végét összefogjuk, majd lazán összefonjuk a kenyeret, és a Szilikon Hercegnő Formába igazítjuk, hogy fonott gyűrűt kapjunk. A végeit, ahol összeér a tészta, szépen eldolgozzuk, majd alufóliából gyertya vastagságú rudakat formázunk, és a kenyérbe szúrjuk, ahol majd a gyertya lesz.
  4. Most a kenyeret újból megkelesztjük, majd a Szilikon Kenőecsettel megkenjük a tojással, és megszórjuk a magvakkal. Ezután 180 Cº-os sütőben pirosra sütjük; ha elkészült, rácsra téve kihűtjük, majd a fóliákat kiszedjük a kenyérből, és a helyükre tűzzük a gyertyákat.
Az adventi asztalon, szép fonott kenyérdísz lesz belőle, de frissen fogyasztva is finom.