Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Adventi fonott kenyér

Adventi fonott kenyér Ha eddig nem próbáltunk otthon kenyeret sütni, akkor ne tétovázzunk tovább. Nem csak azért, mert olyan fantasztikus a lakást belengő kenyérillat, hanem, mert egészségesebb és olcsóbb is a boltinál, amit magunk készítünk.
Hozzávalók:
  • 60 dkg kenyérliszt
  • 2 csipet só
  • 0,5 csomag szárított élesztő (5,5 g)
  • langyos víz
  • 1 evőkanál szárnyas zsír
  • 1 db tojás
  • 10 dkg ízlésnek megfelelő magvak
     
Elkészítés
  1. A kenyérlisztet a Gyorskelesztőbe szitáljuk a Lisztszóróval, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Ezután meglocsoljuk a Mikrokannában felolvasztott szárnyas zsírral, majd alaposan összekeverjük, és az edény fedelével lefedve, a szokásos módon kelesztjük. Ha megkelt a tészta, enyhén olajozott Gyúrólapon átdolgozzuk, majd az Új Hullám Keverővel három egyenlő részre vágjuk, és vékony rudakká sodorjuk.
  3. Ezután a három tésztarúd egyik végét összefogjuk, majd lazán összefonjuk a kenyeret, és a Szilikon Hercegnő Formába igazítjuk, hogy fonott gyűrűt kapjunk. A végeit, ahol összeér a tészta, szépen eldolgozzuk, majd alufóliából gyertya vastagságú rudakat formázunk, és a kenyérbe szúrjuk, ahol majd a gyertya lesz.
  4. Most a kenyeret újból megkelesztjük, majd a Szilikon Kenőecsettel megkenjük a tojással, és megszórjuk a magvakkal. Ezután 180 Cº-os sütőben pirosra sütjük; ha elkészült, rácsra téve kihűtjük, majd a fóliákat kiszedjük a kenyérből, és a helyükre tűzzük a gyertyákat.
Az adventi asztalon, szép fonott kenyérdísz lesz belőle, de frissen fogyasztva is finom.