Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Banán Split Alaszkai módra

Banán Split Alaszkai módra

Előkészítési idő: 15 perc  

Fagyasztási idő: 1 óra 

Főzési idő: 4 perc. 220°C-on / 7-8.

HOZZÁVALÓK 8 FŐ RÉSZÉRE:
  • 500 ml csokoládé jégkrém
  • 500 ml vanília jégkrém
  •  500 ml eper jégkrém
  •  6 banán
  •  2 teáskanál citromlé (± 10 ml)
  •  4 tojás fehérje
  •  100 g porcukor

 

ELKÉSZÍTÉS:
1. Vegyük ki a jégkrémeket a fagyasztóból 10 perccel kezdés előtt, hogy felolvadjanak.
2. Az UltraPro 3,5 L-be tegyünk 3 féle jégkrémet rétegezve, kezdve a csokoládéval. Fedjük le, és legalább egy órán át fagyasszuk. 

Csak a tálalás előtt
3. Melegítsük elő a légkeveréses sütőt 220°C-ra / 7-8.
4. Hámozzuk meg a banánokat és facsarjunk rá citromlevet, hogy ne barnuljanak be.
5. Keverjük össze a tojás fehérjét a Gyorskeverőben, amíg megemelkedik, majd adjuk hozzá a porcukrot, és néhány másodpercig keverjük tovább, hogy teljesen kemény hab legyen.
6. Helyezzük a banánt a fagylaltrétegek tetejére az UltraPro-ba, majd a Szilikon Spatulával tegyük a habot a tetejére. Fordítsuk az UltraPro fedelet fejjel lefelé és helyezzük a 3,5 L-es edényt bele (ez csökkenti a hővezetést az UltraPro alján levő fagylalthoz), és süssük a sütőben kb. 4 percig.
7. Tálaljuk azonnal.

 


Ezt a desszertet csokoládé öntettel is tálalhatjuk: Olvasszunk 100 g étcsokoládét 50 ml tejjel a MikroSéf Mikrokannában (1 L) 600 Watton 50 másodpercig. Hagyjuk állni 1 percig és keverjük össze Mesterfogás Habverővel.