Termékek Menü
Ön itt jár: > >

RECEPTEK

A blogon megtalálhatóak termékleírások, receptek, praktikák és ötletek. 
2019. 02. 06. 11:03:47
Pókos Mini Pizzák Minden nap okot ad az ünneplésre! Süss közösen a gyerekekkel, a pókos mini pizzák sikert fognak aratni!
2019. 01. 29. 10:37:29
Hamis Vadas a MikroSéfben Egyik nagy kedvencem a Tupperware MikroSéf. Nincs olyan nap, hogy ne használnám. Akár gyors ebéd a mikróban ...akár tárolásra a hűtőben ......akár csepp mentes szállításra......akár fagyasztásra (és rögtön mikróban való felolvasztásra) akár csak tálalásra.
2019. 01. 10. 16:18:03
Kapros túrós croissant Készítsd el saját croissant-odat, mint a pékek, frissen, melegen és finoman! Édes vagy sós péksütemények, lepény vagy pizza szeletek, vagy akár mini szendvicsek különböző tematikus partykra!
2019. 01. 10. 15:47:09
Egzotikus Chini Rizs

Készítsd a rizst, a sushit, krumplipürét, sajtot és a desszertet tökéletesen formázva, ínycsiklandozóan. De ne feledd, a legjobb dolgok mindig középre kerülnek! 

2018. 11. 24. 15:58:31
Grapefruitos csábítás Tupperware Szilikon Hercegnőben Ha Te is el szeretnéd elcsábítani párodat, akkor ezt a könnyű de annál izgalmasabb ízvilágú receptet Neked ajánlom:
2018. 11. 15. 18:34:24
Fagyasztási Kisokos 6.rész : A helyes tárolás

A helyes tárolás

Tárolás időtartama

Az egyes élelmiszerek mélyhűtve tárolásának időtartama az élelmiszerek jellege és érzékenysége szerint különböző. Például a húskészítmények kapcsán megállapítható, hogy annál hosszabb ideig tárolható fagyasztva a hús, minél kevesebb a zsírtartalma. Vagyis általában a sovány húsokat hosszabb időn keresztül lehet tárolni, mint a zsíros húsokat. Az utolsó részünkben további részletes információkat olvashat ehhez a témához majd.

2018. 11. 13. 14:17:47
Fagyasztási Kisokos 5. rész: Mélyhűtött élelmiszerek vásárlása

Mélyhűtött élelmiszerek vásárlása

A mélyhűtött élelmiszerek vásárlásánál is érdemes néhány dologra odafigyelni, így például a termék csomagolásán szereplő adatokra. A termék csomagolásán többnyire feltüntetik – kis táblázat formájában – azt az időpontot, ameddig az adott termék a megfelelő – a fogyasztó háztartása számára előírt – hőmérsékleti feltételek betartása mellett tárolható. A tárolási hőmérsékletet három tartományra vonatkozóan adják meg vagy hőmérsékleti számadatokkal (-6 °C, -12 °C, -18 °C) és/vagy csillagokkal jelölve.

2018. 11. 12. 21:17:09
Fagyasztási Kisokos 4. rész: A helyes fagyasztás

A helyes fagyasztás

Mikroorganizmusok, enzimek és nagy jégkristályok

A mikroorganizmusok és enzimek többek között az öregedésért és az élelmiszereken ezzel együtt járó különféle elváltozásokért, (például az alkoholos erjedésért fehérjék széteséséért) felelősek. Minél alacsonyabb a környezetük hőmérséklete, annál kevésbé aktívak és annál hosszabb ideig őrizhető meg a mélyhűtött élelmiszerek minősége.

2018. 11. 11. 17:59:34
Fagyasztási Kisokos 3. rész: Optimális csomagolás

Optimális csomagolás

A mélyhűtés közben a fagyasztásra került élelmiszer csomagolásának kell arról gondoskodni, hogy az élelmiszer megőrizze a minőségét, valamint ugyancsak a csomagolásnak kell megvédenie a benne lévő élelmiszert a kiszáradástól, és el kell zárnia az oxigéntől. A rosszul csomagolt élelmiszerek nemcsak nedvességtartalmukat vesztik el, hanem a nedvességvesztés következtében a fagyasztószekrény falán jégréteg képződik, ami hosszú távon a készülék energiafogyasztásának megnövekedését és/vagy a gyakori leengedés miatt többletmunkát jelent. Ezért a fagyasztáshoz csak nagyon jól záró csomagolóeszközöket, például a Tupperware Fagyasztó Edényeken ajánlott használni.

2018. 11. 10. 21:17:01
Fagyasztási Kisokos 2. rész: Gondos előkészítés

Gondos előkészítés

A mélyhűtéstől ugyan nem lesznek frissebbek, de ezzel az eljárással őrizhetjük meg leginkább ételeink minőséget. Ezáltal lehetővé válik, hogy az egyébként könnyen romlandó élelmiszereket a megszokott eltarthatósági időtartamukon túl is továbbtárolhassuk.

Ezért a mélyhűtendő élelmiszer legyen

  • A lehető legjobb minőségű
  • Mindig friss
  • Fontos továbbá, hogy a fagyasztást lehetőleg ne előzze meg hosszú tárolási idő, valamint
  • ne fagyasszunk élelmiszert, amin szemmel láthatóak a sérülés nyomai.

 

Ezeken a szempontokon túl ügyelni kell arra is, hogy az adott élelmiszer mélyhűtésre alkalmas legyen.