Cseresznyés / Meggyes piskóta
Cseresznyés / Meggyes Piskóta
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 csapott evőkanál porcukor
- 4 púpozott evőkanál finomliszt
- 1 késhegynyi sütőpor (elhagyható).
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk.
A Tupperware Gyorskeverőbe a tojásfehérjét 25 másodperc alatt kemény habbá verjük,majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük.
Ezután a tojássárgáját adjuk hozzá és szintén elkeverjük vele. A lisztet és a sütőport a Lisztszóró segítségével egyenletesen és finoman a masszához keverjük,ekkor már nem a Gyorskeverőt használjuk hanem egy Tupperware Szilikon keverő segítségével adjuk hozzá a lisztet.
A Tupperware Törekvő segítségével kimagozzuk a meggyet / cseresznyét.
Majd az egészet a Tupperware Szilikon Magas Tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
Köszönöm a képeket Marton Szilvinek!