Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

CSŐBEN SÜLT GESZTENYÉSMÉZESKALÁCSOS CSIRKE - Tupperware recept

CSŐBEN SÜLT GESZTENYÉSMÉZESKALÁCSOS CSIRKE - Tupperware recept

Ha valami igazi különlegességre vágysz az ünnepek során, akkor ezt a receptet Neked találták ki. Kombináltál már főételt mézeskaláccsal? Ugye eszedbe sem jutott... 

Elkészítési idő: 15 perc.
Főzési idő: 1 óra 45 perc.
Várakozási idő: 15 perc.

HOZZÁVALÓK (8 SZEMÉLYRE)
• 200 g mézeskalács
• 350 g főtt gesztenye
• 200 g darált sertéshús
• 2 kis csirke, vagy egy nagy 2,5-3 kg-os
• 3 evőkanál brandy
• 50 g vaj
• Só és bors
• Fogpiszkáló


1. Melegítsük elő a sütőt Th 200°C-ra légkeveréses üzemmódban.
2. Vágjuk a mézeskalácsot apró kockákra, a Praktikus Szeletelő Kés segítségével.
3. A Kombiséfben vágjunk durvára 250 g gesztenyét.
4. Egy 3,5 L-es ÚG Kelesztőtálban keverjük össze a mézeskalácsot az apróra vágott gesztenyével, a darálthússal, sóval és borssal.
5. Töltsük meg a csirkék belsejét a mézeskalácsos keverékkel, és fogpiszkálóval tűzzük össze őket.
6. Tegyük a csirkéket az UltraPro 5,7 L-es edénybe, és öntsük a brandy-t a tetejére. Szórjunk apró vajdarabkákat a tetejére. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a maradék gesztenyét (100 g) a csirkék köré.
7. Fedjük le, és főzzük 1 óra 30 percig. Vegyük le a tetőt, és főzzük még 15 percig.
8. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni 15 percig, tetővel lefedve.