Csokival töltött kókusz muffin
Kíváncsi vagy a legfinomabb muffin receptjére?
És mindezt könnyedén gyorsan és szuper eszközökkel elkészíteni?
Előkészítési idő: 15perc
Főzési idő: 2 perc 600W-on
Pihentetési idő: 2 óra
Sütési idő: 15 perc 180°C-on
Hozzávalók 6 muffinhoz:
- 300g étcsokoládé
- 2 tojás
- 100g barna cukor
- 150 ml tejszín
- 100g kókuszreszelék
- 75g olvasztott vaj
- 75g liszt
- 1ek. sütőpor (5ml)
Legalább 2 órával korábban kezdjük el!
- Törjük kis darabokra a csokit és tegyük a MikroSéf Mikrokannába. Adjunk hozzá 100ml tejszínt, majd lefedve mikrózzuk 2,5 percet 600W-on. Ezt követően hagyjuk állni 1 percet. Keverjük el az Új generációs habverővel, hogy sima krémet kapjunk. Ha még szükséges tegyük vissza fél percre a mikróba.
- Töltsük jégkockavarázsba a csoki keveréket és fagyasszuk le 2 órára.
Tipp: egyszerre több adagot is elkészíthetünk, így legközelebb is lesz!
A muffin:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra rács nélkül.
- A Gyorskeverőben keverjük habosra a barnacukrot a tojásokkal, ezt követően adjuk hozzá a maradék tejszínt, kókuszreszeléket és az olvasztott vajat, majd keverjük össze.
- A Szilikon Keverővel keverjük el benne a éisztet és a sütőport.
- Tegyük a rácsra a Szilikon Mini torta formát, és osszuk el benne a tésztát. (Minden formát 3/4-ig töltsünk)
- Minden mini torta formába tegyünk 1 kocka lefagyasztott csoki keveréket.
- Süssük 15 percig, majd hagyjuk állni 5 percet mielőtt kivennénk a sütiket a formából.
- Azonnal tálaljuk míg mekeg, hogy a csoki folyékony maradjon a közepén.