Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Csokival töltött kókusz muffin

Csokival töltött kókusz muffin

Kíváncsi vagy a legfinomabb muffin receptjére?

És mindezt könnyedén gyorsan és szuper eszközökkel elkészíteni?

 

Előkészítési idő: 15perc

Főzési idő: 2 perc 600W-on

Pihentetési idő: 2 óra

Sütési idő: 15 perc 180°C-on

 

Hozzávalók 6 muffinhoz:

  • 300g étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 100g barna cukor
  • 150 ml tejszín
  • 100g kókuszreszelék
  • 75g olvasztott vaj
  • 75g liszt
  • 1ek. sütőpor (5ml)

Legalább 2 órával korábban kezdjük el!

  1. Törjük kis darabokra a csokit és tegyük a MikroSéf Mikrokannába. Adjunk hozzá 100ml tejszínt, majd lefedve mikrózzuk 2,5 percet 600W-on. Ezt követően hagyjuk állni 1 percet. Keverjük el az Új generációs habverővel, hogy sima krémet kapjunk. Ha még szükséges tegyük vissza fél percre a mikróba.
  2. Töltsük jégkockavarázsba a csoki keveréket és fagyasszuk le 2 órára. 

 

Tipp: egyszerre több adagot is elkészíthetünk, így legközelebb is lesz!

A muffin:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra rács nélkül.
  2. A Gyorskeverőben keverjük habosra a barnacukrot a tojásokkal, ezt követően adjuk hozzá a maradék tejszínt, kókuszreszeléket és az olvasztott vajat, majd keverjük össze. 
  3. A Szilikon Keverővel keverjük el benne a éisztet és a sütőport.
  4. Tegyük a rácsra a Szilikon Mini torta formát, és osszuk el benne a tésztát. (Minden formát 3/4-ig töltsünk)
  5. Minden mini torta formába tegyünk 1 kocka lefagyasztott csoki keveréket. 
  6. Süssük 15 percig, majd hagyjuk állni 5 percet mielőtt kivennénk a sütiket a formából. 
  7. Azonnal tálaljuk míg mekeg, hogy a csoki folyékony maradjon a közepén. 
Tartalomhoz tartozó címkék: receptek