Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Csokikosárkák

Csokikosárkák

Csokikosárkák

Előkészítés: 15 perc
Hűtés: 30 perc
Sütés: 10 perc, 180°C-on
3 perc, 600 Watton
+ 15-20 perc, 140°C-on

Hozzávalók
Tésztához:

  • 150 g (300 ml) liszt
  • 50 g (100 ml) porcukor
  • 15 ml keserű kakaópor
  • 50g puha vaj
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  •  csipet só

Csokikrém:

  • 50 ml tej
  • 10 g vaj
  • 120 ml tejszín
  • 120 g étcsoki
  • 2 tojás
  • csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-on, a rács nélkül.
  2. A 3 L-es Gyorskelesztőben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a puha vajat. Gyúrjuk össze, míg sima tésztát nem kapunk. 
  3. Adjuk hozzá a tojást és a tojássárgáját, és gyúrjuk össze alaposan. Ezt követően tegyük 30 percre a hűtőbe. 
  4. A Kombinyújtóba hideg vizet töltve, nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, a sütikiszúrók nélkül. 
  5. Szúrjuk ki a tésztát, használjuk a Vágósegédet Szilikon Korsár formához. Tegyük a formákat a Szilikon Kosárba, majd süssük 10 percig és tegyük félre. Ezt követően hagyjuk kihűlni a sütőt 140°C-ra. 
  6. A krém elkészítéséhez a Mikroséf Mikrokannába 1 L melegítsük meg a tejet, vajat és tejszínt 3 perc alatt 600 watton. 
  7. A 3 L-es Kelesztő Tálba daraboljuk bele az étcsokit és öntsük le a meleg MikroSéf Mikrokanna tartalmával. Alaposan keverjük össze, de figyeljünk, hogy ne legyen buborékos. Adjuk hozzá a tojásokat és a sót, majd keverjük el. 
  8. Öntsük a csoki krémet a sült tésztára a Szilikon Kosár Formákban, és süssük őket további 15-20 percig 140°C-on.