Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Csokoládés Mini torta

Csokoládés Mini torta

Minek költene muffinpapírra, ha mindezt kiküszöbölheti? És nem utolsó sorban környezetünket is óvjuk, ha ennyivel is kevesebb papírhulladékot termelünk!

Csokoládés mini torta
 
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 15 perc 180°C-on
 
Hozzávalók
• 100 g lágy, sótlan vaj
• 150 g cukor
• 160 g liszt
• 2 evőkanál (30 ml) kakaópor
• 2 tojás
• 6 db egyforma méretű csokidarab
 
Krémhez:
• 150 g kenhető sajtkrém
• 150 g olvasztott mogyorós csokoládé
• Csokoládé darabok dekorációnak
 
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra rács nélkül. A Szilikon Mini Tortaformát helyezzük a rácsra, és tegyük félre. A formákba tehetünk papírkapszlit.
2. A Gyorskelesztőbe a vajat és a cukrot habverő segítségével keverjük össze. Szitáljuk bele a lisztet és a kakaót a Lisztszóró használatával. Keverjük, amíg sima nem lesz.
3. Egyenként adjuk hozzá, és keverjük bele a tojásokat.
4. Osszuk el egyenlő arányban a kész krémet a formákba,  úgy, hogy mindegyik 2/3-ig legyen tele.
5. Süssük 15 percig 180°C-on.
6. Hagyjuk, hogy a formában hűljön 5 percig, majd tegyük  a rácsra.
7. Krém elkészítése: Helyezzük a sajtkrémet és az olvasztott csokit a KombiSéfbe, és keverjük, amíg sima nem lesz.
8. Hagyjuk a süteményeket teljesen kihűlni mielőtt díszítenénk. Kenjük a krémet a sütemények tetejére,  és szórjunk rá csokidarabokat
Tartalomhoz tartozó címkék: receptek