Csokoládés Mini torta
Minek költene muffinpapírra, ha mindezt kiküszöbölheti? És nem utolsó sorban környezetünket is óvjuk, ha ennyivel is kevesebb papírhulladékot termelünk!
Csokoládés mini torta
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 15 perc 180°C-on
Hozzávalók
• 100 g lágy, sótlan vaj
• 150 g cukor
• 160 g liszt
• 2 evőkanál (30 ml) kakaópor
• 2 tojás
• 6 db egyforma méretű csokidarab
Krémhez:
• 150 g kenhető sajtkrém
• 150 g olvasztott mogyorós csokoládé
• Csokoládé darabok dekorációnak
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra rács nélkül. A Szilikon Mini Tortaformát helyezzük a rácsra, és tegyük félre. A formákba tehetünk papírkapszlit.
2. A Gyorskelesztőbe a vajat és a cukrot habverő segítségével keverjük össze. Szitáljuk bele a lisztet és a kakaót a Lisztszóró használatával. Keverjük, amíg sima nem lesz.
3. Egyenként adjuk hozzá, és keverjük bele a tojásokat.
4. Osszuk el egyenlő arányban a kész krémet a formákba, úgy, hogy mindegyik 2/3-ig legyen tele.
5. Süssük 15 percig 180°C-on.
6. Hagyjuk, hogy a formában hűljön 5 percig, majd tegyük a rácsra.
7. Krém elkészítése: Helyezzük a sajtkrémet és az olvasztott csokit a KombiSéfbe, és keverjük, amíg sima nem lesz.
8. Hagyjuk a süteményeket teljesen kihűlni mielőtt díszítenénk. Kenjük a krémet a sütemények tetejére, és szórjunk rá csokidarabokat