Csupasz torta
CSUPASZ TORTA
HOZZÁVALÓK:
• 200 g búzaliszt
• 2 tk sütőpor
• 50 g kókuszreszelék
• 100 g cukor
• 1 ek vaníliás cukor
• 4 csepp mandula aroma
• 3 tojás
• 100 g puha vaj
• 100 ml tej
KRÉMHEZ:
• 200 g tejszínhab
• 1 ek vaníliás cukor
• 2 ek cukor
• 250 g alacsony zsírtartalmú túró
• 20 g kókuszreszelék
• 500 g eper
ELKÉSZÍTÉS
1. A tésztához keverjük össze a lisztet a sütőporral, és szitáljuk bele a Gyorskelesztőbe. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mandula aromát, és keverjük össze. Adjuk hozzá a tojást, a vajat és a tejet. A tálra tegyük rá a tetejét és rázzuk meg többször, hogy az
összes hozzávaló jól összekeveredjen.
2. Óvatosan keverjük össze Mesterfogás Habverővel. Helyezzük az előzőleg elmosogatott Szilikon Hercegnőt hideg sütőrácsra, és öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on alsó-felső sütés módban, süssük kb. 30 percig. Sütés után hagyjuk állni a tortát kb. 5 percig, majd fordítsuk ki. Hagyjuk kihűlni a tortalapot.
3. Gyorskeverővel verjük fel a tejszínhabot a vaníliás cukorral és a cukorral, amíg teljesen kemény lesz. Keverjük a túrót a kókuszreszelékkel simára. Forgassuk a tejszínt a túróba.
4. Mossuk és tisztítsuk meg az epret. Kenjük rá a túrós keveréket a kihűlt tortalap tetejére, és rakjuk az epret a torta tetejére.
Tipp: Ha több réteget szeretnénk, akkor növeljük a mennyiségeket. Háromrétegű tortához háromszor kell elkészíteni a receptet. A recept hozzávalóinak mennyiségéből egy réteg krém és egy tortalap készül.