Termékek Menü

Desszertes gyűrű receptek

Desszertes gyűrű receptek

Gyümölcsös joghurttorta
40 dkg natúr vagy gyümölcsös joghurt
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg tetszőleges gyümölcs (meggy, áfonya, barack) 
citromlé
2 dl növényi habalapanyag vagy habtejszín+habfixáló
1 csomag zselatin (min. 20gr)

2-3 evőkanál joghurtot kevergetve felforralunk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a zselatint és kihűtjük. A maradék joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint citromlevet, a kihűlt zselatinos masszát és jól kikeverjük. A tejszínt a Gyorskeverőben kemény habbá verjük és apránként a joghurtos-zselatinos keverékhez adjuk, és beledaraboljuk a gyümölcsöt. 
Alaposan átkeverjük és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

GESZTENYÉS HULLÁM
Hozzávalók:1 cs gesztenyemassza,1 cs.főzés nélküli vaníliapuding,ekkor kell hozzá 3-4 ek. kristálycukor(lehet előre főzött is,amit lehűtés után tudsz felhasználni)
5 dl tej,tejszín-(vagy tejszínhab pótló por),2 ek.zselatin,20dkg babapiskóta. 
Elkészíted a vaníliapudingot,(vagy a főzés nélkülit Maxi-Mixben)
A gesztenyemasszát keverőtálba krumplinyomóval összetöröd,
GYORSKEVERŐ segítségével a tejszínből kemény habot versz,
A rumos tejben felmelegíted a zselatint-majd mindezeket az összetört gesztenyemasszával elegyíted.
DESSZERTESGYŰRŰBE vagy-Szilikon Kiráky formába rétegezed a babapiskótával-míg el nem fogy minden.
Lehetőség szerint egy éjszakára hűtőben tartod!Másnapra megpuhul-ha az angyalok fel nem falják éjszaka:-)
UI:Finomabb,ha a babapiskótát meglocsolod rummal.
 

Epres bomba

Hozzávalók: 25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin

Elkészítés: A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.


Müzlibomba

Hozzávalók: 1 pohár rizs, 1 pohár víz, 1 pohár tej, 1 pohár müzli (legjobb a gyümölcsös), 1 cs. Vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint

Elkészítése: A Mikroplusszban tejberizst készítek. Ha kihűlt, hozzákeverem a müzlit, tetszés szerinti porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet beleöntöm a Desszertes Gyûrûbe, 1 órára a hûtõszekrénybe teszem.

A tetejére készíthetünk csoki vagy vanília öntetet a Mix-Fix segítségével. 


Orosz krémtorta (sütés nélkül)

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, egy evõkanál zselatin (kb. 2 dkg), 15 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 1/2 l tejszín, 2-3 evõkanál rum, 20 dkg cukrozott gyümölcs (vagy kompót), 10 dkg rumba áztatott mazsola, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 evõkanál porcukor.

Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával meg a tejjel, és gõz fölött sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, beletesszük a vaníliás cukrot és ha kihûlt, az elõre kikevert vajat, a langyos tejben megáztatott zselatint (ha csomós át kell szûrni) és a tejszín felét kemény habbá verve. Elkészíthetjük a Desszertesgyûrûben és a Fesztiválban is! Rétegezve úgy rakjuk le, hogy a rétegek közét megszórjuk apróra vágott cukrozott gyümölccsel meg a rumba áztatott mazsolával. A tetejére babapiskóta kerüljön! (Ha kiöntjük a formából ez lesz az alja. ) 1-2 órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálalás elõtt kiborítjuk a formából és bevonjuk a tejszín másik felével, amit elõtte porcukorral ízesítettünk és kemény habbá vertünk.

Gyümölcsös joghurt torta

Hozzávalók

2,5 dl natúr joghurt, 4 evőkanál méz, 2 dl édesített növényi tejszín, 1 citrom reszelt héja, 1,5 csomag zselatin, 2 db barackbefőtt, 6 dkg cseresznyebefőtt, 6 dkg mirelit piros ribizli, 6 dkg mirelit fekete szeder, 1 csokor citromfű a díszítéshez
 

Elkészítés

A natúr joghurtot a Konyhaművész Keverőtálba öntjük, majd Szilikon Keverővel belekeverjük a mézet. A növényi tejszínt a Konyhai Mindenttudó segítségével kemény habbá verjük, majd a Kézi Reszelővel reszelt citromhéjjal együtt, lazán a joghurtba forgatjuk.
A zselatint egy deci forrásban lévő vízbe szórjuk, elkeverjük és lehúzzuk a tűzről. Ezután folyamatosan keverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ha melegre hűlt, a joghurtos habhoz öntjük, gyorsan elkeverjük, majd beleszórjuk a Tupperware Szeletelőkéssel apró kockákra vágott barackot és a többi gyümölcsöt. Gyorsan, de lazán átforgatjuk, hogy a hideg gyümölcsök hatására a zselatinos hab ne dermedjen meg. Ezután a Desszertes Gyűrűbe töltjük, és 2-3 órát hűtőbe tesszük megdermedni.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk és kiborítjuk belőle a joghurt tortát. Süteményes tálra tesszük, cikkekre vágjuk és friss citromfűvel díszítjük.

Csipet-csapat kedvence 


Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (lehet különbözõ ízû), 1 liter tej, 30 dkg cukor, 1 doboz õszibarack befõtt, 8 db babapiskóta, 5 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés: A pudingport a Mix-Fix-ben 2 dl tejjel és a cukorral jól összerázzuk, majd a többi tejhez öntjük és kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kétféle port használunk mégegyszer ismételjük meg. 0, 5 liternyi pudingot a kiöblített Desszertes Gyûrûbe öntünk, majd megszórjuk az apró kockára vágott õszibarackkal és a durvára morzsolt babapiskótával. Óvatosan ráöntjük a második 0, 5 liter pudingot és miután kihűlt hûtõszekrényben 2 órát pihentetjük. A Desszertes Gyûrû fedelére borítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és õszibarack kockákkal díszítjük.

Sütés nélküli TÚRÓ TORTA 


1/2 kg túró, 23dkg cukor, 1cs vaníliás cukor, 10dkg vaj. Ezeket habosra keverni. Félre tesszük. 3dl tejjel elkeverni egy 25 g-os zselatint, felfőzni, de nem forralni. Ezt össze keverni a túró krémmel, hűtjük, és torta formába öntjük, hűtőbe tesszük míg teljesen megdermed. Utána ki lehet rakni gyümölcsel, vagy csak simán. Elkészítjük a kocsonyát. 1dl tömény szörpöt, 2, 5 dl vizet, 1 e. kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzni, ha kihűlt a túrókrémre önteni, és hűtőbe tenni

Ugyanezt megteheted 3 adag pudinggal, akár rétegesen is. 
 

Rizibizi vagy zöldséges rizs, a közepébe betöltöd tálalás után a pörköltet.

 

Malakoff torta


Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál rum, 1 doboz babapiskóta

15 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral és egyenként hozzáadott tojássárgájával. A maradék 5 dkg vajból liszttel és tejjel főzött, majd kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverjük. Adunk hozzá kakaót, rumot és a tojások keményre vert habját. Babapiskótát vaníliás-cukros tejbe mártunk és a desszertgyűrű formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával lerakjuk. Tetejére (kiborítva ez lesz az alja) piskóta kerüljön. 1 napra hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.

Gesztenye torta 

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín

A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.

 

Csokoládéparfé 


Hozzávalók:
12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor

A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.

Zöldséges túró 

Hozzávalók:
50 dkg túró, 2 pohár tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka=1/2 kígyóuborka,
1 csomag snidling; újhagyma; póréhagyma zöldje (zöldekkel finomabb), 1-1 csipet só, fűszerek

A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, meglangyosítjuk-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A desszertes formába töltjük, lehűtjük.

Almatorta 

Hozzávalók:
80 dkg reszelt alma, 5 dl víz, 6-8 evőkanál cukor, 2 csomag citrom pudingpor, 3-4 evőkanál rum ill. rumaroma, 1 doboz babapiskóta

A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a desszertgyűrű formába öntjük. Rummal meglocsolt babapiskóta darabokat is rakhatunk bele, amikor kiöntjük a desszertes formába, így még finomabb és gazdagabb desszertet kapunk. Másnap borítjuk ki.

Húsvéti tojáslikőrparfé szederöntettel

 

Hozzávalók

6 db tojássárgája, 12 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, fél narancs héja, 30 dkg tejszín, tojáslikőr ízlés szerint
 

A szederöntethez: 30 dkg mirelit szeder, 5 dkg cukor, csipetnyi fahéj és gyömbér, vaníliás cukor
 

Elkészítés

Tegyük a tojássárgáját, a cukrot és a narancshéjat a Konyhaművész Mini Tálba. Tegyünk forró vizet a Konyhaművész Nagy Tálba és tegyük rá a fröccsenésgátló tetőt. Helyezzük a nagy tál fölé a kicsit és kevergessük a Szilikon Keverővel addig, amíg habos lesz. Ízesítsük tojáslikőrrel. Rázzuk fel a tejszínt a Mix-Fixben, majd keverjük a tojásos keverékbe. Öntsük a Desszertes Gyűrűbe, majd fagyasszuk le.

A fagyasztott szedret zúzzuk össze a Krumplinyomóval, majd tegyük Mikrokannába a cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a vaníliás cukorral együtt, és főzzük fel a mikrohullámú sütőben.
A 2 literes Kristály Tálon szervírozzuk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek