Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Forró-Hideg Erdei Gyümölcs Tupperware-val

Forró-Hideg Erdei Gyümölcs Tupperware-val

Christina Knoll Tupperware Csoportvezető Ausztriában. 

Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Ultra Pro Lasagne 

Hogy miért? - "Az edény, amivel minden kezdődött! Nem fogod elhinni, mennyiféle kreatív módon lehet felhasználni egészséges, finom ételek elkészítéséhez gyakorlatilag percek alatt."

Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.

Miért választotta ezt a receptet? - "Receptem egy olyan családi kedvenc, amit évek óta készítek. Úgy döntöttem, hogy egy kicsit megváltoztatom egy különleges vacsorára, így jégreszelékkel és erdei gyümölcsökkel tálaltam. Mindenkit annyira lenyűgözött, ezért úgy döntöttem, ezzel jelentkezem a Tupperware által meghirdetett versenyre."

Forró-Hideg Erdei Gyümölcs

Elkészítési idő: 30 perc

Sütő 6-os fokozat ( 180°C) 35-40 perc

Pihentetési idő 10-15 perc

Hozzávalók 6 személy részére:

A tehéntúró-búzadara felfújthoz:

  • 6 db közepes méretű tojás
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 250 g tehéntúró
  • 250 g tejföl
  • 100 g finom búzadara
  • 80 g vanília pudingpor
  • 250 g friss vagy fagyasztott fekete áfonya és málna
  • porcukor, a sütemény megszórásához

A morzsalékhoz:

  • 60 g liszt
  • 40 g szobahőmérsékletű vaj
  • 40 g cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 20 g vaj kikenni az ultra pro tálat (nem kötelező, így omlósabb lesz)

Az áfonya/málna fagylalthoz:

  • 300 g  fagyasztott fekete áfonya és málna
  • 2 evőkanál porcukor
  • 100-200 ml tej

Elkészítése:

  1.  Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra légkeveréssel.
  2. A Tupperware Konyhagyöngye Pro segítségével szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. 
  3. A Tupperware Mérő Mix Pro 2L-es edényben, a Mesterfogás Habverővel habosra verjük a lágy vajat a porcukrot, vaníliás cukrot, és a tojások sárgáját.
  4. Hozzáadjuk a tehéntúrót, tejfölt, búzadarát és a pudingport, és addig verjük, míg egyenletes keveréket kapunk. 
  5. A Tupperware Gyorskeverő segítségével kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd a Mesterfogás Szilikon Keverővel könnyedén belekeverjük a Mérő Mix Proban lévő masszába.
  6. A morzsalékhoz a Tupperware Kombiséf-ben összekeverjük a lisztet, vajat, cukrot és a fahéjat. 
  7. Kivajazzuk az Ultra Pro 3,3 L-es edényt. Beleöntjük a Mérő mix tartalmát, rászórjuk az áfonyát és a málnát és befedjük a morzsalékkal.
  8. Lefedjük és 20 percig sütjük. Levesszük a fedelet és további 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz.
  9. A házi fagylaltot a sütési idő vége felé készítjük el: porcukrot szórunk a gyümölcsökre, hagyjuk 10-15 percig olvadni az áfonyát és a málnát, majd töltsük a Tupperware KombiSéfbe és aprítsuk össze. Apránként adagoljuk hozzá a tejet, amíg finom, krémes keveréket kapunk.
  10. Tálaláskor a sütemény tetejét szórjuk meg porcukorral, és tegyünk a tetejére egy gömb fagylaltot. 

Jó étvágyat kívánunk!