Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Fügés-szőlős kacsa

Fügés-szőlős kacsa FÜGÉS-SZŐLŐS KACSA
HOZZÁVALÓK:
•1 fiatal kacsa (± 1,2 kg)
•2 csipet őrölt bors
•2 csipet só
•60 ml frissen préselt narancslé
•25 g olvasztott vaj
•25 ml méz
•25 ml konyak
•8 friss füge
•1 fürt szőlő (muskotályos)

 

Előkészítési idő 15’
Sütési idő 1 ó 15’, 6 / 7 vagy 200 °C

ELKÉSZÍTÉS

  1.  Melegítsük elő a sütőt 6-7-es fokozaton 200 °C-ra.
  2.  Enyhén sózzuk, borsozzuk a kacsa belsejét majd tegyük az Ovális UltraProba (5 L).
  3.  Öntsünk 30 ml frissen préselt narancslevet,az olvasztott vajat, a mézet, a konyakot Tupperware Mérő-Mix Proba (1,25 L) és keverjük össze Mesterfogás Vékonyfejű Keverővel.
  4. Öntsük a keveréket a kacsára és lefedve süssük 1 órán át 200 °C-on.
  5.  Készítsük elő a fügét: mossuk meg és vágjunk a tetejére 2 keresztet, és helyezzünk bele egy-egy szem szőlőt a résekbe.
  6.  Vegyük ki a kacsát a sütőből, tegyük mellé a fügét, a maradék szőlőt és a narancslevet.
  7. Süssük tovább tető nélkül 15 percig. Tálaljuk forrón, párolt spenóttal vagy borsóval.