Fügés-szőlős kacsa
FÜGÉS-SZŐLŐS KACSA
HOZZÁVALÓK:
•1 fiatal kacsa (± 1,2 kg)
•2 csipet őrölt bors
•2 csipet só
•60 ml frissen préselt narancslé
•25 g olvasztott vaj
•25 ml méz
•25 ml konyak
•8 friss füge
•1 fürt szőlő (muskotályos)
HOZZÁVALÓK:
•1 fiatal kacsa (± 1,2 kg)
•2 csipet őrölt bors
•2 csipet só
•60 ml frissen préselt narancslé
•25 g olvasztott vaj
•25 ml méz
•25 ml konyak
•8 friss füge
•1 fürt szőlő (muskotályos)
Előkészítési idő 15’
Sütési idő 1 ó 15’, 6 / 7 vagy 200 °C
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 6-7-es fokozaton 200 °C-ra.
- Enyhén sózzuk, borsozzuk a kacsa belsejét majd tegyük az Ovális UltraProba (5 L).
- Öntsünk 30 ml frissen préselt narancslevet,az olvasztott vajat, a mézet, a konyakot Tupperware Mérő-Mix Proba (1,25 L) és keverjük össze Mesterfogás Vékonyfejű Keverővel.
- Öntsük a keveréket a kacsára és lefedve süssük 1 órán át 200 °C-on.
- Készítsük elő a fügét: mossuk meg és vágjunk a tetejére 2 keresztet, és helyezzünk bele egy-egy szem szőlőt a résekbe.
- Vegyük ki a kacsát a sütőből, tegyük mellé a fügét, a maradék szőlőt és a narancslevet.
- Süssük tovább tető nélkül 15 percig. Tálaljuk forrón, párolt spenóttal vagy borsóval.