Termékek Menü

Halas emeletes burgonya

Halas emeletes burgonya

A burgonyának rengeteg jótékony hatása van, halat meg mi Magyarok nagyon keveset eszünk, pedig rengeteg tápanyag van bennük! 

Íme egy recept, melyel biztosan megszereted a halat! 

Halas, emeletes burgonya

Előkészítési idő: 30 perc

Főzési idő: 25 perc 180°C-on a sütőben és 21 perc 600 W-on a mikróban.

Hozzávalók:

  • 1,25 kg burgonya (nagy szemű)               
  • 25 ml olívaolaj               
  • 150 ml víz               
  • 50 g vaj               
  • só és bors               
  • 1 csipet őrölt szerecsendió               
  • 100 ml tej               
  • 300 g filézett hal szelez (lazac, vagy egyéb hal)               
  • 1/2 csokor metélőhagyma

Elkészítés: 

  1. Melegítsük elő a sütőt rács nélkül, 180°C-ra (lehetőleg légkeveréses módban).               
  2. Mossuk meg a burgonyát és szeleteljük 15 nagy, vékony szeletre a Mandolin Szeletelővel (2/zát állás). Még egyszer mossuk meg és csepegtessük le a szeleteket.             
  3. Tegyük a rácsra a Szilikon Tepsit és fektessük rá a burgonya szeleteket. A Szilikon Kenőecset segítségével vékonyan kenjük be kis olajjal őket, majd süssük kb 25 percig a sütőben. Ha kész, vegyük ki, és rögtön sózzuk borsozzuk. Ezt követően pedig tegyük őket papírtörlőre.               
  4. A maradék burgonyát mossuk és hámozzuk meg, majd tegyük a 2,25 L-es MikroSéfbe 150 ml vízzel. Lefedve 20 percig 600 W-on mikrozzuk, majd hagyjuk állni 5 percet.
  5. Szűrjük le és a Krumplinyomóval tőrjük össze a burgonyát. Adjuk hozzá a vajat, sót, borsot, szerecsendiót, tejet és a kockákra vágott halat. Keverjük össze, és tegyük vissza még 1 percre a mikróba 600 W-on. Ezt követően adjuk hozzá az aprított metélőhagymát.               
  6. Végül készítsünk emeleteket: a sült burgonya szeletre tegyünk a halas keverékből, majd arra egy újabb sült burgonya szelet, amit szintén megkenünk a halas keverékkel és lezárjuk egy újabb burgonya szelettel. 
Tartalomhoz tartozó címkék: receptek