Halas emeletes burgonya
A burgonyának rengeteg jótékony hatása van, halat meg mi Magyarok nagyon keveset eszünk, pedig rengeteg tápanyag van bennük!
Íme egy recept, melyel biztosan megszereted a halat!
Halas, emeletes burgonya
Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 25 perc 180°C-on a sütőben és 21 perc 600 W-on a mikróban.
Hozzávalók:
- 1,25 kg burgonya (nagy szemű)
- 25 ml olívaolaj
- 150 ml víz
- 50 g vaj
- só és bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 100 ml tej
- 300 g filézett hal szelez (lazac, vagy egyéb hal)
- 1/2 csokor metélőhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt rács nélkül, 180°C-ra (lehetőleg légkeveréses módban).
- Mossuk meg a burgonyát és szeleteljük 15 nagy, vékony szeletre a Mandolin Szeletelővel (2/zát állás). Még egyszer mossuk meg és csepegtessük le a szeleteket.
- Tegyük a rácsra a Szilikon Tepsit és fektessük rá a burgonya szeleteket. A Szilikon Kenőecset segítségével vékonyan kenjük be kis olajjal őket, majd süssük kb 25 percig a sütőben. Ha kész, vegyük ki, és rögtön sózzuk borsozzuk. Ezt követően pedig tegyük őket papírtörlőre.
- A maradék burgonyát mossuk és hámozzuk meg, majd tegyük a 2,25 L-es MikroSéfbe 150 ml vízzel. Lefedve 20 percig 600 W-on mikrozzuk, majd hagyjuk állni 5 percet.
- Szűrjük le és a Krumplinyomóval tőrjük össze a burgonyát. Adjuk hozzá a vajat, sót, borsot, szerecsendiót, tejet és a kockákra vágott halat. Keverjük össze, és tegyük vissza még 1 percre a mikróba 600 W-on. Ezt követően adjuk hozzá az aprított metélőhagymát.
- Végül készítsünk emeleteket: a sült burgonya szeletre tegyünk a halas keverékből, majd arra egy újabb sült burgonya szelet, amit szintén megkenünk a halas keverékkel és lezárjuk egy újabb burgonya szelettel.