Házi kolbászos bableves
Főztél már puhára Bablevest 30 perc alatt? Hihetetlen? Akkor próbáld ki receptünket Tupperware termékek segítségével!
HOZZÁVALÓK 4 személyre:
- 200 g fehérbab
- 2 közepes méretű hagyma (összesen 200 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 póréhagyma (fehér része)
- 1 paradicsom
- 100 g füstölt házi kolbász
- 1-2 zellerlevél
- 1 ek paradicsompüré (± 15 ml)
- ½ tk cukor (± 5 ml)
- 2 babérlevél
- Só, bors
- 1 tk szárított oregánó (± 5 ml)
- Paprika pehely (opcionális)
ELKÉSZÍTÉS
- Áztassuk be a babot egy éjszakán át (kb. 10-14 óra), hogy csökkentsük a főzési időt és egyenletesebben főjön meg.
- Mielőtt elkezdenénk elkészíteni a levest, Szűrőcsodával szűrjük le és öblítsük át a babot.
- Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát és KombiSéffel aprítsuk össze.
- Hámozzuk meg a sárgarépát és szeleteljük le a Mandolin Szeletelővel (2/ ). Szeleteljük le a póréhagymát is (3/ ).
- Hámozzuk meg a paradicsomot Hámozóval és kockázzuk fel.
- Szeleteljük fel a kolbászt a Filéző Késsel.
- Rakjuk bele az összes hozzávalót a Mikrós Kuktába. Keverjük össze, majd adjunk hozzá vizet a max. töltési szintig.
- Zárjuk le a Mikrós Kuktát és tegyük mikrohullámú sütőbe 30 percig 900 Watton. Majd hagyjuk állni 15 percig, amíg a nyomás lecsökken.
- Szedjük ki a zellerleveleket és tálaljuk melegen.