Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Házi kolbászos bableves

Házi kolbászos bableves Főztél már puhára Bablevest 30 perc alatt? Hihetetlen? Akkor próbáld ki receptünket Tupperware termékek segítségével! 

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

  •  200 g fehérbab
  • 2 közepes méretű hagyma (összesen 200 g)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma (fehér része)
  • 1 paradicsom
  • 100 g füstölt házi kolbász
  • 1-2 zellerlevél
  • 1 ek paradicsompüré (± 15 ml)
  • ½ tk cukor (± 5 ml)
  • 2 babérlevél
  • Só, bors
  • 1 tk szárított oregánó (± 5 ml)
  • Paprika pehely (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Áztassuk be a babot egy éjszakán át (kb. 10-14 óra), hogy csökkentsük a főzési időt és egyenletesebben főjön meg.
  2. Mielőtt elkezdenénk elkészíteni a levest, Szűrőcsodával szűrjük le és öblítsük át a babot.
  3. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát és KombiSéffel aprítsuk össze.
  4. Hámozzuk meg a sárgarépát és szeleteljük le a Mandolin Szeletelővel (2/ ). Szeleteljük le a póréhagymát is (3/ ).
  5. Hámozzuk meg a paradicsomot Hámozóval és kockázzuk fel.
  6. Szeleteljük fel a kolbászt a Filéző Késsel.
  7. Rakjuk bele az összes hozzávalót a Mikrós Kuktába. Keverjük össze, majd adjunk hozzá vizet a max. töltési szintig.
  8. Zárjuk le a Mikrós Kuktát és tegyük mikrohullámú sütőbe 30 percig 900 Watton. Majd hagyjuk állni 15 percig, amíg a nyomás lecsökken.
  9. Szedjük ki a zellerleveleket és tálaljuk melegen.