Termékek Menü
0

Kecskesajtos quiche

Kecskesajtos quiche

A francia konyha nagyszerűsége az egytálételekben rejlik. Tagadhatatlan, hogy a gazdag mezőgazdaság, a természettel meglévő bölcs harmónia és a minőség iránti olthatatlan szenvedély is ott lapul ebben a konyhában, de azért a nálunk fellehető nyersanyagokból is jól elkészíthető a legtöbbjük.

Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étel a quiche (ejtsd: kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény.

 

Előkészítési idő : 20 perc

Sütési idő: 40 perc, 200°C-on

Hozzávalók 6/8 fő részére

  • 1 hámozott répa
  • 1 piros kaliforniai paprika (kimagozva)
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 póréhagyma
  • 30 g keményítő
  • 50 ml tej, a keményítő hígításához
  • 100 g friss kecskesajt
  • 4 tojás
  • 250 ml tejföl
  • só, bors 


Szószhoz (opcionális)

  • 25 g friss kecskesajt
  • 30 g mascarpone
  • 15 ml tejszín
  • 2 tojásfehérje
  • snidling a díszítéshez

 

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt, a rács nélkül.
  2. Megtisztítjuk, és lecsöpögtetjük, majd felkockázzuk az összes zöldséget.
  3. A KombiSéf pengéinek segítségével egyik zöldséget a másik után aprítjuk, majd Szűrőcsodába tesszük és lecsöpögtetjük. Megjegyzés: a kaliforniai paprikát nagyobb darabokra vágjuk, hogy  ne eresszen túl sok levet.
  4. Vegyük ki a pengéket, és helyezzük be a keverőfejet. Hígítsuk a keményítőt a tölcsérből fokozatosan adagolt tejjel.
  5. Adjuk hozzá a tojást, a tejfölt és a kecskesajtot, majd alaposan keverjük el.
  6. Először öntsük az aprított zöldségekre a krémet, majd Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével forgassuk össze, és ízesítsük sóval, borssal.
  7. A Szilikon Hercegnő Formában 40 percig süssük a 200°C-ra előmelegített sütőben. 15 percig hagyjuk állni, mielőtt kivennénk a formából, majd tálaljuk.
  8. Készítsük el hozzá a kecskesajtos szószt:  Öntsük a 2 tojásfehérjét a KombiSéfbe , és használjuk a keverőfejet. Gyors ütemben, kb. 20 másodpercig húzzuk a KombiSéf karját.
  9. Vegyük le a tetőt, és öntsük bele a maradék hozzávalókat.
  10. Óvatosan forgassuk össze a Mesterfogás Szilikon Keverővel .

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek