Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Készítsen bonbont saját kezűleg, ajándéknak is kitűnő!

Szilikon bonbonformák a karácsonyi készülődéshez

szilikon bonbon formákSzilikon bonbonformák segítségével egyszerűen és gyorsan készíthet Ön is ízletes nyalánkságokat, melyek karácsonyi ajándékként is megállják a helyüket!

Ahogy mondani szokás: "a saját kezünkkel alkotott ajándék a legszebb", és nem tudunk ezzel vitatkozni. Valóban az a legértékesebb ajándék, amit magunk készítünk, legyen szó gyakorlatilag bármiről. A lényeg, hogy a megajándékozott személy örüljön neki, hasznát vegye, vagy épp el tudja fogyasztani - és itt lépnek be a képbe a szilikon bonbonformák!

A bonbonokat mindenki szereti - bár érdemes figyelembe venni a készítésük során az esetleges egészségügyi kockázatokat is -, ezért tökéletesen alkalmasak lehetnek karácsonyi ajándéknak is, csupán egy jó receptre van szükség az elkészítésükhöz, illetve egy - vagy több - szilikon bonbonformára, ami a kívánatos látványért lesz felelős. A használata egyszerű, hiszen a szilikonforma nem tapad hozzá az élelmiszerhez, így pedig - a használati utasítás betartásával - gyönyörű végeredmény születhet.

A szilikon bonbonformák használata

szilikon bonbon formákA szilikon bonbonformák használata roppant egyszerű, csupán azt kell eldöntenünk előtte, hogy milyen típusú bonbont szeretnénk készíteni. A lényeg azonban a kiváló minőségű csokoládé - erről sose feledkezzünk meg!

Ha a csokoládét megolvasztottuk, ízesíthetjük alkohollal, vagy fűszerekkel, illetve hozzáadhatunk bármit, ami megfelel az ízlésünknek, így például csonthéjasokat, vagy aszalt gyümölcsöket, majd az olvadt csokoládét egyszerűen csak bele kell tölteni a szilikon bonbonformába, és a hűtőszekrénybe helyezni néhány órára, amíg a csoki megszilárdul. Fontos azonban az úgynevezett temperálás: a csokoládé kétharmadát olvasszuk meg forrásban lévő víz felett, majd vegyük le róla, és ekkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a maradékot, hogy az visszahűtse az olvadt csokit!

Valamivel bonyolultabb a folyamat, ha töltött bonbont szeretnénk készíteni: ekkor a csokoládéval tele kell tölteni a szilikon bonbonformát, majd egy edény felett kicsepegtetni belőle a fölösleget, és a megmaradt "kérget" külön lehűteni, megtölteni a választott töltelékkel, majd lefedni egy újabb réteg csokoládéval.

Milyen bonbont érdemes készíteni szilikon bonbonformákkal?

szilikon bonbon formákAlapvetően háromféle édesség készíthető szilikon bonbonforma segítségével: a bonbon töltött csokoládégolyó, a praliné cukormasszából álló édesség, a trüffel pedig csokoládéalapú, ízesített desszert. Mindhárom ízletes, mindhárom szemet gyönyörködtető, és persze mindhárom alkalmas karácsonyi ajándéknak is, ám fontos megjegyezni, hogy míg a bonbon elkészítése kifejezetten egyszerű és gyors műveletsor, amivel könnyű sikereket elérni, addig a pralinéhoz és a trüffelhez már szükségeltetik némi gyakorlat is, ezért, ha ezek mellett döntenénk, érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni az ajándéknak szánt édességek elkészítését - avagy jobb, ha bonbonnal kezdjük a gyakorlást!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a szilikon bonbonformák iránt, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!