Termékek Menü

Kézműves szaloncukrok

Kézműves szaloncukrok

Helyettesítsétek nyugodtan egymással a receptekben szereplő aszalványokat, olajos magvakat, édesítőket, lisztes jellegű sűrítőket. Azt használjátok, ami van otthon, amit szerettek. Alkossatok bátran új recepteket, találjatok ki új ízesítéseket!

 

 

Fahéjas szilvás-marcipános paleo/normál szaloncukor

Hozzávalók/kb. 30 db: 100g őrölt mandula, lehet héjával őrölt is. 60g nyírfacukor/ cukor, édesítő, mindenképpen por állagú legyen, hogy ne ropogjon! 100g aszalt szilva, 5 teáskanál puffasztott amaránt/kekszmorzsa. 1-2 csipet fahéj és szegfűszeg.

Elkészítése: először a házi marcipánhoz az őrölt mandulát a nyírfacukorral és 2-3 evőkanál vízzel összegyúrom. Óvatosan a vízzel, kevés kell bele! (Aki a sima marcipános szaloncukrot szereti, annak ez a massza kevés fahéjjal, reszelt narancshéjjal már kész is, be lehet vonni csokival.)

Hozzáadom a felaprított aszalt szilvát, amarántot és fűszereket. Az aszalt szilva aprításához a Magas Turbó Aprítót használom. A masszát a Formavarázs krokett készítő fejének segítségével formázom, majd a hengeres formákat picit lapítom a lapátkával és a futószalag csíkjainál elvágom szintén a lapátkával.

Olvasztott csokiba, vagy kakaóporba forgatom és a Szilikon Tepsin hagyom dermedni, majd csomagolom.

 

Narancsos csokis szaloncukor

Hozzávalók/kb. 30 db: 10 szem datolya kimagozva, 3-4 evőkanál kekszmorzsa, 4 evőkanál mazsola, 4 evőkanál tisztított dió, 4 teáskanál lekvár, 4 teáskanál nádcukor/ porcukor, mindenképpen por állagú legyen, hogy ne ropogjon! 1-2 teáskanál kakaópor, 4 teáskanál kandírozott narancshéj, 1 narancs reszelt héja.

Elkészítése: aprítás után összekeverem az alapanyagokat, nem baj, ha kicsit darabos marad a massza, majd a Formavarázs krokett készítő fejének segítségével formázom, és a hengeres formákat picit lapítom a lapátkával, a futószalag csíkjainál elvágom szintén a lapátkával. Olvasztott csokiba, vagy kakaóporba, vagy csoki reszelékbe forgatom és a Szilikon Tepsin hagyom dermedni, majd teljes száradás után csomagolom. /Sokáig eláll./

 

Kókuszos vegán/normál szaloncukor

Hozzávalók/ kb. 30 db: 50g kókuszreszelék, 125g kókusztejszín/ sima tejszín, 50g kókuszvirág-cukor/ cukor, édesítő. 15g kókuszliszt/ kekszmorzsa, 1-2 evőkanál aszalt áfonya aprítva.

Elkészítése: a tejszínt a cukorral kevergetve felforralom, hozzáadom a többit, és keverés mellett 10-15 percig alacsony lángon főzöm, míg a kókuszreszelék jól felszívja a nedvességet. A masszát kb. 1 órát hűtöm. A masszát a Formavarázs krokett készítő fejének segítségével formázom, majd a hengeres formákat picit lapítom a lapátkával és a futószalag csíkjainál elvágom szintén a lapátkával. Olvasztott csokiba, vagy kókusz reszelékbe forgatom és a Szilikon Tepsin hagyom dermedni, majd csomagolom. /A tejszín miatt, csak 3-4 napig áll el./

Tipp: A Formavarázs rendkívül jól tömöríti a darabosabb masszákat is! A felaprított rudacskákat 2 lapát segítségével, minden oldalukról jól tudom tömöríteni, egyenként is után formázni.  /A második lapátot a Nokedli Szaggatóról vettem le./

Házi csoki a bevonathoz

Hozzávalók: 80g étkezési kakaóvaj, 20g kókuszvaj, 100g cukrozatlan kakaópor, 80g nyírfacukor/ nádcukor/ porcukor.

Elkészítése: A kókuszvajat (vízgőz fölött) megolvasztom, beleteszem a reszelt kakaóvajat, nem forralom fel! Beleteszem a kakaóport, a cukrot, jól összekeverem, teljesen felolvasztom, és használhatom is.

Ha besűrűsödne, újra melegítem.

 

A szaloncukrok bevonására különböző változatok még az olvasztott táblás csoki, darált dió/mandula/mogyoró, kókuszreszelék, reszelt étcsokoládé, cukrozatlan kakaópor, porcukor, fahéjas porcukor.

Az olvasztott csoki leggyorsabban a kinti hideg levegőn szárad meg.

 

Csomagoláshoz papírok a háztartási zsírpapír vagy sütőpapír 15x10 cm-re vágva (papír boltban kapható), és színes csomagoló papír, pl. virágcsokrok selyem papírja (ne legyen túl vastag), 10X8 cm-re vágva.

A házi szaloncukor kiváló kézműves ajándék lehet szeretteinknek! Szép Karácsonyt Kívánok! 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek karácsony szaloncukor