Mandula Habcsók
Mandula Habcsók
Elkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 180 °C-on 10 perc
HOZZÁVALÓK 20 HABCSÓKHOZ
- 2 tojásfehérje
- 150 g (300 ml) porcukor
- 90 g (250 ml) mandulapor
Opcionális:
- 100 g olvasztott csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt rács nélkül 6-os fokozaton 180°C-ra
- A Gyorskeverőben 2 tojásfehérjét verjünk fel. Miután felvertük, adjuk hozzá a porcukrot 3 részletben, és keverjük addig, amíg kemény, fényes habot kapunk. Távolítsuk el a keverőfejet és apránként adjunk hozzá mandulaport.
- Rakjuk a Szilikon Magas Tepsit hideg sütőrácsra. Töltsük bele a kerek fejjel ellátott Habzsákba a habot és nyomjunk 3 cm-es átmérőjű habcsókokat a tepsibe.
- Süssük 10 percig, 6/180°C-on. Ha teljesen kihűlt, az aljára kenhetünk olvasztott csokoládét a Szilikon Kenőecsettel.