Mandulás Szívek
Maja Fabjan Tupperware Csoportvezető Szlovébiában.
Az ő kedvenc terméke: A Tupperware KombiSéf
Hogy miért? - "Hihetetlen mennyire kreatívvá tesz."
Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.
Miért választotta ezt a receptet? - "Hagyományos szlovén ízekkel akartam valamit készíteni, egy olyan ételt, amely ugyanolyan egészséges, mint amilyen vonzó."
Mandulás szívek
Elkészítési idő 50 perc
Sütőben 5-6 fokozat / 160°C 20 perc
Pihentetési idő 5 perc
Nyeles Főzőedény 3-5 perc
Mikrohullámú sütőben 2:30 perc 360 Watton
Serpenyő 3-4 perc
HOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE
- 25 g egész blansírozott mandula
- 25 g mandulapehely
- 50 g vaj, szoba hőmérsékletű
- 400 g cukor
- 2 bio narancs
- 1 db közepes méretű tojás
- kávéskanál sütőpor (± 1 ml)
- egy csipet só
- 25 g univerzális liszt
- 125 g tehéntúró
- 125 g mascarpone
- 25 g kókusz cukor
- 1⁄2 bio citrom reszelt héja és leve
- 2 ág friss tárkony, apróra vágva
- 1 érett avokádó
- 100 g étcsokoládé (használjunk 75%-os kakaó tartalmút)
- 60 ml kókusztej
- 2 evőkanál juharszirup (± 30 ml)
- 1 kávéskanál vaníliás cukor (± 5 ml)
- 150 g málna
- 2 ág citromfű
- 100 g tökmag
ELKÉSZÍTÉS
- Előmelegítjük a sütőt 5-6 fokozatra/160°C-ra.
- A Turbó Aprítóval apróra vágjuk a blansírozott mandulát, amíg por állagú lesz. Tegyük a Mérő-Mix Proba (1,25 L) a felaprított mandulát, a mandulapelyhet, a puha vajat, 75 g cukrot, a narancsok levét, a tojást, sütőport, sót és lisztet. Keverjük össze a Mesterfogás Habverővel, amíg sima masszát kapunk.
- Öntsük a masszát a (hideg sütőrácsra helyezett) Szilikon Mini Szív Forma 6 üregébe és 20 percig süssük. Pihentessük 5 percet, majd finoman vegyük ki a formából a Vékony Szilikon Spatula segítségével.
- Csavarjuk ki 1 narancs levét a Citrusfacsaróval. Keverjük el a narancs levét 25 g cukorral a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben (1 L) és melegítsük forrásig. Kenjük be a forró süteményeket a sziruppal, a Szilikon Kenőecsettel.
- A tiszta Mérő-Mix Proban keverjük össze a tehéntúrót, mascarpone-t, kókusz cukrot, egy citrom levét és lereszelt héját, a felaprított tárkonyt és keverjük össze a Mesterfogas Habverővel.
- A Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe (2,8 L) tegyünk 200 g cukrot és közepes lángon főzzük, ameddig enyhén karamell színű lesz. A Szilikon Kupola Forma hátlapján készítsünk vékony szálakból ketrec formát. Kenjük be a sütemények tetejét ezzel a karamellel. Hagyjuk kihűlni.
- Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokádót, majd aprítsuk össze a KombiSéffel. Tegyük a csokoládét a MikroSéf Mikrokannába (1 L), fedjük le és tegyük a mikrohullámú sütőbe 2 és fél percre 360 Watt-on, félidőnél megkeverve. Addig keverjük, ameddig teljesen felolvad, majd adjuk az avokádóhoz. Adjuk hozzá a kókusztejet, 1 evőkanál juharszirupot, egy csipet sót és vaníliás cukrot. Keverjük össze, majd töltsük kisebb csészékbe és tegyük hűtőszekrénybe.
- Vágjuk apróra a málnát a citromfűvel és 1 evőkanál juharsziruppal, a Turbó Aprítóval. Szűrjük át a Tuppercsúccsal.
- A Mesterszakács Elox Serpenyőbe (28 cm) tegyünk 100 g cukrot és közepes lángon melegítsük, ameddig karamell lesz, majd adjuk hozzá a tökmagot, gyors kavargatás mellett, a Mesterfogás Mindenes Kanállal. Hagyjuk kihűlni, majd durvára aprítsuk fel fel Henteskéssel a Vágódeszkán.
- Tálaláskor tegyünk mindegyik tányérra 1 szív alakú süteményt, tegyünk rá egy kevés tárkonyos krémet és borítsuk rá a karamell ketrecet. Tegyünk mellé 1 csésze csokoládé krémet és egy kevés málna szószt. Díszítsük a felaprított, karamellizált tökmaggal.