Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Mesterszakács Elox Holland Sütő 4,9 L

Ár:
105.900 Ft
86.590 Ft (68.181 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 18%
Az akció időtartama:
2018. 07. 03. -
Cikkszám: MSZ3-4,9

Mesterszakács Elox Holland Sütő

Felépítés:

Ez a prémium minőségű főzőedény a kiváló konstrukcióból adódóan remekül használható, tartósságát pedig az újonc és a mesterszakács egyaránt méltányolja. A kemény eloxált alumínium keményebb az acélnál és nagyon gyorsan és egyenletesen melegszik. Ezenkívül az eloxálás során a tapadásmentes bevonat a belső felülethez kötődik, hogy a lehető legjobban ellenálljon a leválásnak vagy a lepergésnek. A serpenyő aljába egy rozsdamentes acéllal fedett alumínium réteg van építve, amellyel zárt alapot képez.

Alapvető jellemzők és előnyök:

- Az edény űrtartalma 4,9 L

- Minden beltéri főző felületen használható (gáz, kerámia, indukciós és elektromos főzőlapon)

- Az alumínium kiválóan vezeti a hőt, vagyis a serpenyő gyorsan és nagyon egyenletesen melegszik fel.

- A kemény eloxált alumínium jobban ellenáll a korróziónak és a koptató hatásoknak, és a tisztítása is könnyebb

- PFOA- mentes Eterna tapadás mentes bevonattal van ellátva (A Wikipedia szerint a PFOA a környezetben tartósan megmaradó karcinogén hatóanyag, amely 98%-ban kimutatható az amerikai lakosság vérében. Kisebb mennyiségben elsődlegesen bizonyítottan koleszterinszint és húgysavszint növekedést okoz. Nagyobb dózisban a szervezetbe jutva, az Egyesült Államokban összefüggésbe hozták krónikus vesebetegséggel, amely összhangban van az állatkísérletekkel is. Ez az erősen szennyező anyag ellenáll a környezeti, kémiai és fotolitikus folyamatoknak. Beépül az emberi és állati szövetekbe, ott akkumulálódik és jelentős hatást gyakorol az emberi szervezetre és a környezetre. PoliTetraFlouroEtilén a teljes neve, röviden csak PTFE néven emlegetik, persze csak az, aki már hallott róla egyáltalán. Ez az anyag megtalálható nagyon sok tapadásmentes edény felületén. Régebbi bevonatok PTFE és más különböző anyagok ötvözetével érték el a tapadásmentességet. A célját tökéletesen elérte ,mert valóban nem tapadnak le bennük az „anyagok”, de ennek is mint oly sok mindennek van egy kellemetlen mellékhatása. Nevezetesen az, hogy 260oC felett a PTFE stabilitása megváltozik és elkezd bomlani. Egy serpenyőben gyakran előfordul ez a hőmérséklet. Már a tudomány által is dokumentáltnak tekinthető, hogy az ekkor felszabaduló füst és különböző vegyi anyagok a légzőszervekre károsan hatnak. Ezt a környezetre károsnak minősített nagyon erős vegyi hatású anyagot használják a PTFE gyártása során.)

- Az üreges öntésű fogantyúk biztos fogást kínálnak, és főzés közben sem melegszenek át, így a forró ételeket bármely főzőfelület esetében könnyedén adagolhatja tálakba vagy tányérokra, egyenesen a tűzhelyről. A serpenyőkön, főzőedényeken a hüvelykujjtámasz jelzi, hogy hol nem forró a nyél, itt már meg lehet fogni.

Főzés kemény eloxált alumínium serpenyőkkel, főzőedényekkel:

 • Mielőtt az ételt beletenné, melegítse elő az edényt alacsony vagy közepes fokozaton, 1-2 percen keresztül
 • A megfelelő hőmérséklet ahhoz szükséges, hogy a hús ne tapadjon le, és barnulása optimális legyen.

Energiatakarékos tippek:

 • A tűzhelyet a főzés/sütés befejezése előtt 5 perccel kapcsolja ki. A zárt alap a serpenyőt elég forrón tartja ahhoz, hogy a főzést/sütést befejezze.
 • Mindig megfelelő méretű edénnyel dolgozzon, a legjobb, ha a serpenyő 2/3 részig van tele

Használat, ápolás:

 • Az első használat előtt alaposan olvassa el a használati útmutatót, majd főzés előtt távolítson el minden címkét az edényről
 • A serpenyőt kézzel, meleg, mosószeres vízzel mossa el, majd öblítse le és szárítsa meg
 • A serpenyőt olyan gázégőn vagy főzőlapon használja, amelynek mérete megfelelően illeszkedik az edény aljának átmérőjéhez.
 • Ügyeljen arra, hogy a gázégő lángja ne csapjon ki a serpenyő falára. Annak érdekében, hogy a serpenyő stabilan álljon a tűzhelyen, az edény hosszú nyelét fordítsa a főzőrács fölé.
 • Ne használja a serpenyőt mikrohullámú sütőben, nyílt tábortűz felett, rostélyon vagy grillsütőn
 • Használat közben tartsa távol a kisgyermekeket a serpenyőtől
 • A serpenyőt soha ne hagyja üresen a forró főzőlapon vagy gázégőn, és ne hagyja, hogy a serpenyő üresen átforrósodjon.
 • A serpenyő fülét soha ne helyezze közvetlen a hőforrás fölé.
 • Ne ejtse le a serpenyőt, mert deformálódhat.
 • Ne használjon aerosolos sprayt, mert gumiszerű maradékot hagyhat, amitől az étel leragad.
 • A serpenyő kiváló minőségű tapadásgátló bevonatának védelme érdekében ne nyúljon a serpenyőbe éles vagy hegyes fém eszközökkel, mert ettől a tapadásgátló réteg megsérülhet.
 • Ne használjon a serpenyőben kézi mixert.
 • Tároláskor, ha a serpenyőket egymásra rakja tegyen közéjük konyharuhát, hogy óvja a külső és a belső felületeket.

Tisztítás:

 •  Tisztítás előtt hagyja lassan kihűlni a serpenyőt. A forró serpenyőt soha ne tegye hideg víz alá, mivel a forró zsír kifröccsenhet, vagy gőz csaphat fel.
 • A serpenyő mosogatógépben tisztítható. Ha azonban a mosogatási ciklusban másik edényhez vagy fémtárgyakhoz érnek, fennáll a karcolás miatti sérülés kockázata. A MSz Elox Serpenyő legjobb állapotának megőrzése érdekében a kézi mosogatás ajánlott.
 • Kézi mosogatáshoz csak karcmentes, klórt nem tartalmazó tisztítószereket és szivacsot vagy puha műanyag súrolókefét, vagy a Tupperware mikrószálas Törlőszivacsot használjon.
 • A leragadt vagy odasült ételmaradványok eltávolításához az edényt áztassa forró, mosogatószeres vízbe.
 • Ne használjon acélgyapjút vagy más fémtárgyat a serpenyő tisztításához, mert ezek megkarcolhatják a serpenyőt.
 • Ne használjon fehérítőt az edény tisztításához. A tömény oldatok, mint a hypo, megtámadhatják az edény anyagát.

Garancia:

A Tupperware a Msz Elox Serpenyők, Főzőedények tervezésekor a tartósságot szem előtt tartva tervezte és gyártotta. A Msz Elox serpenyőre ugyanaz a minőséggarancia vonatkozik mint minden Tupperware termékre kivéve a tapadásgátló bevonatot, amelyre a vásárlástól számított 3 évig érvényes a garancia. A Tupperware garancia értelmében kicseréljük a terméket, ha rendeltetésszerű, háztartási használat mellett gyártási vagy anyaghiba mutatkozik rajta. A garancia nem vonatkozik a gondtalan vagy helytelen használatból eredő kárra ( pl. erős túlhevítés, elszíneződés, foltok az edény belső felén, leesésből eredő mechanikai sérülések stb.) 

Elérhetőség: 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 25

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!