Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

MicroGourmet termékleírás, receptek

MicroGourmet termékleírás, receptek A MicroGourmet alkalmas a mikrohullámú sütőben melegítéshez,felolvasztáshoz,kímélő vagy bébiételek készítéséhez, blansírozáshoz.

A MicroGourmet alkalmas a mikrohullámú sütőben melegítéshez,felolvasztáshoz,kímélő vagy bébiételek készítéséhez, blansírozáshoz. A blansírozás a zöldség és a gyümölcs tartósítására való előkészítését szolgálja. Készíthető benne pl.: spárga, brokkoli, répafélék, gomba, borsó, alma, körte, kagyló, csirkehús, halak, húsgolyó, virsli, és még sok minden más! A MicroGourmet hozzájárul az egészséges és ízekben gazdag élethez. A termék működése egyszerű és hatékony: az ételek a forró víztől elkülönülten csupán a gőz lágy ölelésétől fogva párolódnak át, nem érintkezve a mikrohullámokkal, így az értékes ásványi anyagok és vitaminok nem vesznek kárba és az elkészült élelmiszerek akár 50 %-kal több C vitamint tartalmaznak. Az eredmény pedig: zamatos, intenzívebb ízű fogások, melyeket egyáltalán nem vagy csak alig kell sózni, fűszerezni és még a zsiradék hozzáadását sem igénylik. Főzzünk gyorsan egészséges ételeket mikróban! Párolhatunk benne zöldséget, halat, szárnyashúst akár együtt is. Alul a zöldséget, burgonyát, felül a halat, húst. A burgonyát 15 perc alatt nagyon ízesre készíti el. Hagyományos főzésnél a burgonyalevet és ezzel pont az értékes ásványi anyagokat, kiöntjük. A MicroGourmet-val elkészített ételnél azonban szervezetünkbe jut! Maximum 800 W-on használható.
4 részből áll: az alsó részbe vizet töltünk (ezt a különféleképpen ízesíthetjük fűszerekkel, citrommal), bele helyezzük párolóaljzatot, erre a szűrőtálcát, majd a tetejét.
Fontos szabályok: Figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! 30 percnél tovább ne használja folyamatosan! Ügyeljen a tálcába töltött víz mennyiségére, víz nélkül a termék tönkremegy! 
Egyedülálló termék a mikrohullámú sütőben történő pároláshoz. Megőrzi az ételek ízét és vitamintartalmát. Töltse fel vízzel, helyezze bele az ételt, és már kezdődhet is a párolás.

A párolás hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz, hiszen ez az eljárás megőrzi az ételek vitamintartalmát, színét és állagát is, valamint a friss fűszerek íze sokkal jobban érvényesül, mint más ételkészítési eljárások során.

Töltött paprika

Hozzávalók: 6 db paprika (TV vagy pritamin), 50 dkg csirkemell darálva, 1 csokor petrezselyem, 1 kaliforniai paprika, 1 hagyma, 1 tojás, 1 fej fokhagyma, só, bors, majoranna, bazsalikom (jobb a friss), 6-8 kisebb paradicsom, 2 evőkanál oliva olaj

A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, só-bors-majoranna, és a tojást. A Turbó Aprítóval összeaprítjuk a fél hagymát, fél fokhagymát, petrezselymet, és a fél pritamint. Ezt is hozzáadjuk a húshoz. A paprikát megmossuk, kivágjuk a csumáját. félbevágjuk és megtöltjük a húsos töltelékkel. Belehelyezzük őket a MicroGourmet bázis edényébe, a felső pároló kosárba pedig a megmosott paradicsomoknak a csumáját a kisgömbőccel kikanalazzuk és mindegyiket beleültetjük körbe a kosárba. A csuma helyére kis oliva olajat, friss bazsalikom levelet, sót-borsot teszünk. A paradicsomokra vagy barnacukrot vagy egy kis mézet csurgatunk. A kosár közepére a maradék pritamint és hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát teszünk és így mehet a mikróba 15 percre 800W-on. Amikor elkészült, a felső kosár tartalmát beletesszük a Mindenttudóba (ha nincs, 2-3x a Turbó Aprítóba), összeaprítjuk és mehet a paprikák tetejére.

 

Aszalt szilvás csirkemell zöldségágyon

Hozzávalók: 1 db csirkemell, 1 csomag aszalt szilva, szegfűbors, szerecsendió, olaj, 20 dkg brokkoli, 25 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 20 dkg karfiol, só, bazsalikom, kakukkfű, 1,5 dl húsleves, 1,5 majonéz, 1 evőkanál Worcester szósz. Cayenne bors

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, szegfűborssal, szerecsendióval és egy pici olajjal bepácoljuk. Hitparádéban hűtőbe téve 2-3 órát érleljük. Közben a zöldségeket előkészítjük: megtisztítjuk, rózsáira szedjük, 3-4 centis hasábra vágjuk. A bepácolt hússzeletekbe mérettől függően 2-3 aszalt szilvát göngyölünk és  MicroGourmet pároló tálcára fektetjük. Az előkészített zöldségeket a Pro Tálba tesszük, és az előre elkészített fűszerkeverékkel összeforgatjuk (só, kakukkfű, bazsalikom) és a gőz bázisba helyezzük. Friss zöldfűszerekkel is dolgozhatunk, úgy még finomabb. Mikróban 25 perc alatt megpároljuk, utána 5-10 percet pihentetjük. Közben a Maxi Mixben a húslevest, majonézt, Worcester szószt és a Cayenne borsot összerázzuk egy öntetnek. Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a párolt zöldségeket, tetejére rakunk 2-3 göngyölt csirkemellet, majd meglocsoljuk a mártásunkkal.

 

Modern töltött paprika

A MicroGourmet víztartójába vizet öntünk a mércéig, majd a mély edény részébe apró kockára vágott burgonyát teszünk só nélkül. Ezt kb 15-18 percre a mikróba tesszük párolni fedővel együtt. Utána rizst főzünk a Rizsfőző edényben, s ha kész, összekeverjük a darált hússal, tojással és a fűszerekkel. Gombócokat formálunk belőlük és beletesszük őket a pároló tálcába és a már majdnem megfőtt burgonyával együtt visszatesszük a mikróba 6-8 percre!

Paradicsomszósz: 2-3 paradicsom konzervet felöntünk kb. 7 dl vízzel, 2 evőkanál cukorral, pici sóval, 2 evőkanál liszttel és 1 evőkanál étolajjal. Ezeket a Maxi Mixben összerázzuk csomómentesre, utána 5 percig főzzük fel a MicroPluszban, Mikrokannában vagy az Ultra Próban. Szervírozás: a tányérra teszünk a főtt burgonyából, mellé egy pár apró gombócot, és ráöntjük a paradicsomszószt!

 

Túrógombóc

Hozzávalók: 500g túró, 3 tojás, 5-6 evőkanál búzadara, csipet só

Az alapanyagokat összegyúrjuk és 10 percig állni hagyjuk. Aztán nagy gombócokat készítünk belőle, személyenként egyet, és beletesszük a MicroGourmet nagy pároló részébe. A tálcára, ha szeretnénk, tehetünk negyedelt almát vagy körtét, mindkettő jól illik a túróhoz. Aztán forró víz alulra, és mehet a mikróba 15-20 percre 900W-on. Lehet zsemlemorzsázni is, de darált keksszel vagy darált dióval is nagyon finom. Tejfölös-vaníliás öntet hozzá: 3 dl tej, 1 csomag Aranka főzés nélküli pudingpor, 1 pohár tejföl.

 

Almás desszert

Hozzávalók: 5-6 db alma vagy körte, fahéj, szegfűszeg, citromhéj, édesítőszer

Az almának az Almakiszúróval kivesszük a magházát, és meghámozzuk az Univerzális hámozóval. Belerakjuk a nagyobb pároló részbe, alulra 400 ml vizet rakunk egy kis fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és édesítővel fűszerezve. Mivel ezt a levet meg is lehet inni utána, olyan mint a kompót leve. Az edényt 800W-on 12-15 percre rakjuk be, de ez függ a körte és az alma keménységétől is. Ha felnőtteknek csinálja az ember, a vízbe lehet beletenni egy kis vörösbort, így még finomabb. Ha kész van, lehet enni melegen és hidegen is csoki-, vanília öntettel vagy vaníliafagyival, tejszínhabbal.

 

Túrófelfújt

Hozzávalók: 250 g ricotta, 3 tojás, 3 teáskanál cukor, 3 lapos evőkanál búzadara, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma, csipet só, 2-3 marék pirított dió, mogyoró vagy mandula.

A ricottát, a 3 tojás sárgáját, a vaníliát, a citromhéjat és a búzadarát összekeverjük egy tálban. A tojásfehérjéket a Gyorskeverőben a csipet sóval habbá verjük (20 tekerés). Hozzáadjuk a cukrot és még 10-et tekerünk rajta. A két masszát összekeverjük és a MicroGourmet kis poharaiba töltjük (8db). A poharakat beállítjuk a bázis edénybe, 20 perc mikróban 800W-on. Amikor kicsit kihűlt, lapos tányérra borítjuk, gyümölcsöntettel és friss gyümölccsel tálaljuk. Piros gyümölcsökből (málna, szeder, eper, áfonya) a Turbó Aprítóval öntetet tudunk csinálni 25dkg porcukorral. A desszertünk tetejét végül megszórjuk darált, pirított dió, mandula és mogyoró keverékével.

 

Zsemlegombóc

4-6 zsemlét kockákra vágunk és kevés olajjal meglocsolva megpirítjuk serpenyőben. 1-2 tojással híg nokedli tésztát keverünk ki Tojások+liszt), majd belekeverünk annyi pirított zsemle-kockát, hogy a tészta "becsomagolja" a kockákat! A MicroGourmet-t előkészítjük a megfelelő vízmennyiséggel. Kevés olajjal kikenjük mindkét szintet és evőkanállal 4-5 gombócot rakunk szintenként. 6-7 perc alatt megfelelőre gőzöljük. Főtt marhahús és pl. vadas mártás mellé kínáljuk.

 

 

Kolbászhúsos tekercs /4 személyre/

Hozzávalók:1/2 kg savanyú káposzta, 30 dkg darált hús, bors,fokhagyma,pirospaprika,őrölt kömény ledarálva /ha van már KONYHAGURU,akkor azzal/-majd 6-8 szelet sertés comb,ha szaftosabbra szeretnéd akkor lapocka klopfolva,enyhén sózod-borsozod,2 közepes alma tisztítva,kockára vágva,tejföl
Elkészítés : A darált és füstölt hús keverékéből kolbásztölteléket készítesz, só-bors-pirospaprika, fokhagyma,őrölt köménnyel ízesítve.A hús szeleteket vékonyra klopfolod, enyhén sózod-borsozod. A kolbásztöltelékből hengerkéket sodorsz,és beletekered a hús szeletbe. A káposztát-ha szükséges kicsavarod, darabolod,elteríted a MikroGourmet nagy szűrőbetétjébe. Az almakockákat közé rakod,/ízlés szerint héjjal vagy hámozva/ a húsokat a lapos szűrőbe helyezed. A gőzbázist megtöltöd a megfelelő mennyiségű vízzel, (4dl) az edényt lefeded. 800 Watton készíted: 30 perc főzés(párolás), 10 perc pihentetés,10 perc párolás- majd 10 perc pihentetés után tálalásra kész!Tejföllel kínáld!
 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek