Barion Pixel
Termékek Menü

Miért válasszon BPA mentes kulacsot?

BPA mentes kulacsokA BPA mentes kulacs egészségtudatos választás, ami ráadásul a pénztárcáját és a bolygót is kíméli. Modern megoldás a jól megszokott Tupperware minőségben!

Manapság sokat hallani arról, hogyan mérgez minket az élelmiszeripar, és a BPA is egy ilyen, alattomos ellenség, amitől jó, ha Ön is megszabadul. Mi ez pontosan és mi az oka annak, hogy egyre többen igyekeznek kiiktatni az életükből? A biszfenol A, ismertebb nevén BPA egy ipari vegyi anyag, ami megtalálható az epoxigyantákban és a polikarbonát-műanyagokban is, utóbbiból pedig többek között edények és palackok készülnek.

A probléma az, hogy nem minden BPA köt meg stabilan a termékek gyártása során, vagyis az anyag egy része kiszabadul és keveredik az edények, palackok tartalmával, tehát azzal, amit Ön is jóízűen elfogyaszt. A BPA felelős lehet magas vérnyomásért, 2-es típusú cukorbetegségért, szív- és érrendszeri betegségekért, ezen felül a termékenységet is negatívan befolyásolja. Káros lehet csecsemőkre, sőt, már magzatokra is.

Nem meglepő, ha mindezek ismeretében azt szeretné tudni, hogyan csökkentheti a kockázatokat. Az első, amit mindjárt megtehet, hogy kevesebb konzerv élelmiszert választ, a dobozok ugyanis rendszerint BPA tartalmú gyantával vannak bélelve. Emellett lehetőség szerint kerülje a polikarbonát-műanyagok hevítését, vagyis ne tegye mikróba az ilyen eszközöket, mivel a mérgező anyag hő hatására szabadul fel és jut az élelmiszerekbe.

A legjobb természetesen az, ha egyszerűen megszabadul mindentől, ami káros lehet az egészségére nézve, és BPA mentes kulacsokra, illetve egyéb konyhai kellékekre vált. Ilyeneket természetesen nálunk is talál, a BPA mentes Tupper termékek közül egyértelműen kiemelkednek az öko palackok, melyeknek köszönhetően egészségtudatos megoldásra válthat akkor is, amikor éppen nincs otthon.

A Tupperware kulacsok tökéletes választásnak bizonyulnak bármilyen szabadidős tevékenységhez, hiszen cseppmentesen záródnak, és ergonomikus kialakításuknak köszönhetően kényelmes tartani őket. Az öko palackokat, kulacsokat tisztíthatja és utántöltheti, így bárhol, bármikor élvezheti a mérgező anyagoktól mentes frissítőket. Ha igazán egészségtudatos akar lenni, azt ajánljuk, hogy tisztított csapvízzel vagy frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevekkel töltse meg kulacsát.

Ha Ön is az egészségre és környezettudatosságra szavaz, keresse webáruházunkban a Tupperware öko palackokat!