Termékek Menü

Milánói rakott galuska

Milánói rakott galuska

Szereted a galuskát, és a milánóit? Egyben próbáltad már? Itt az ideje, süss ki Te is valami finomat! 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg darált csirkemell
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tasak Milánói makaróni por

Elkészítés:

  1. Keverőtálban a lisztből, tojásból és egy csipet sóval galuskát készítünk. Forrásban lévő vízben a Konyhaművész Kerek Nokedliszaggatóval kiszaggatva kifőzzük, majd langyos víz felett a Szűrőcsodába téve leszűrjük.
  2. A Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben kevés olajon megpároljuk a Konyhai Késsel finomra vágott gombát és a Konyhaguruval ledarált csirkemellet.  Beleöntjük a Milánói alapot és pár percig főzzük.
  3. A 3 literes Ultrapluszt vagy Ultra Prot kivajazzuk, majd rétegesen lerakjuk a galuskát és az elkészített Milánói szószt. A rétegeket mindig meglocsoljuk tejföllel, és a tetejére szórjuk a Konyhaguru Multireszelővel lereszelt sajtot. 
  4. 180 °C-os sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor olívabogyóval és oregánóval díszítjük. 

 

Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek milánói rakott galuska