Termékek Menü

Mogyorós- almás morzsasüti

Mogyorós- almás morzsasüti Kiváncsi vagy egy világhírű, remek angol édesség receptjére, titkaira? A sütemény lényege: alul csupa gyümölcs, felül csupa morzsa. Egyszerű és nagyszerű!

Mogyorós - almás morzsasüti

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc 160 °C-on

Hozzávalók 12 sütihez:

Az almás töltelékhez:

  • 5-6 kisebb alma meghámozva, kimagozva
  • 50g barnacukor
  • 15 ml (1ek) liszt
  • 1 tk. vanília kivonat

A morzsához:

  • 200g liszt
  • 100g barnacukor
  • 100g sótlan puha vaj, apró darabokra vágva
  • 100g mogyoró
  • 10 papír kapszli

Elkészítés:

  1. Vegyük ki a sütőből a rácsot, majd melegítsük elő 160°C-ra. Először is hámozzuk meg, és magozzuk ki az almákat, vágjuk őket kisebb darabokra, majd keverjük hozzá a töltelék többi hozzávalóit. Daráljuk át az egészet a KonyhaGuru durva daráló betétjével. Hagyjuk állni 10-15 percig.
  2. Készítsük el a morzsát, keverjük össze egy tálban a lisztet és a cukrot. Adjuk hozzá a vajat, majd a keveréket daráljuk át a KonyhaGuru durva daráló betétjével. A durvára őrölt zsemlemorzsához hasonló állagot kell kapnunk.
  3. Béleljük ki a Szilikon Mini Torta Formát papír kapszlikkal, rendezzük el a sütőformát a rácson. Osszuk szét a formákban az almás keveréket, majd tegyük a tetejére egyenletesen a barnacukros- mogyorós morzsát.
  4. Süssük 160°C-on kb. 20 percig, amíg a sütik teteje aranybarna nem lesz. Amikor készre sült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni kb. 10 percig tálalás előtt!