Termékek Menü
Msz kombi füles főzőedény 4,8 liter Katt rá a felnagyításhoz

Msz kombi füles főzőedény 4,8 liter

Ár:
69.990 Ft
39.900 Ft (31.417 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 43%
Az akció időtartama:
2018. 10. 16. -
Cikkszám: S2904

Mesterszakács Kombi Füles Főzőedény

Egyedülálló főzési technika a tökéletesen roppanósra főtt spárga készítéséhez.  A Mesterszakács Kombi Füles Főzőedény a kosárral kitűnő mérető egy csokor spárga főzéséhez, virslik, vagy kolbász félék melegítéséhez, vagy egyéb zöldségek párolásához.

  • Nehéz feladat tökéletesen egyenletesre főzni a spárgát, hiszen a szár aljának több főzésre van szüksége, mint a nővény felső részének. A Mesterszakács Kombi Füles Főzőedény megoldja ezt a problémát: az edényben lévő kosár egyenesen tartja az ételt, így a szárak beleérnek a forrásban lévő vízbe, míg a spárga felső része párolódik a gőzben.
  • A Mesterszakács Kombi Füles Főzőedény egy keskeny, 32 cm magas edény fedővel és egy kosár betéttel.
  • Az edény oldala egyrétegű 18/10-es rozsdamentes acél. Az alja háromrétegű: az alumíniumréteget egy 18/10-es rozsdamentes acél és egy mágneses rozsdamentes acélréteg fogja közre.

Az edény sajátos méreteinek köszönhetően ideális bármilyen spárga főzéséhez, vagy más zöldség párolásához. Ezen kívül használható virsli főzéséhez, újramelegítéséhez, vagy töltött tészták (ravioli, derelye), vagy gombócok (gőzgombóc, túrógombóc, szilvás gombóc) főzéséhez.

  • A kosár betét 2 pozícióba állítható:
    • Alacsony állás a zöldségekhez, mint pl. a spárga, aminek egy része vízbe kell, hogy érjen, másik része pedig csak párolódjon.
    • Magas állás a pároláshoz, az edény aljában lévő vízbe nem ér bele az étel, csak párolódik.
  • A kosár alkalmas az étel melegen tartására is, ha magas állásban az edény alján kevés forró vizet hagyva, a fedővel lefedjük az ételt.
  • A kosárnak van egy lecsukható füle, aminek köszönhetően könnyen kiemelhetjük a kosarat az edényből.
  • A kiegyensúlyozott, ergonómikus kialakítású fogantyúk nem forrósodnak fel, így biztonságosan és könnyen használható a főzőedény.
  • A Mesterszakács Kombi Füles Főzőedény kiváló minőségű, rozsdamentes acélból készült, belül fél literenként gravírozott űrmérték beosztással van ellátva. Az edény űrtartalma 4,8 L.

Hogyan főzzünk spárgát?

A spárga, tápláló, finom csemege, amit a Mesterszakács Kombi Füles Főzőedénynek köszönhetően mindig tökéletesen készíthetünk el.

  • Pároljuk (a maximum 1 kg hámozatlan zöld spárgát 15-20 percig, a fehér spárgát 25-30 percig), majd tálaljuk hollandi mártással, olvasztott vajjal, olíva olajjal, parmezán sajttal, vagy házi majonézzel.
  • A legideálisabb eredményt akkor érjük el, ha a spárgát szárakkal lefelé, állított helyzetben, 400 ml forrásban lévő vízben főzzük, míg a kényes felső része csak párolódik a vízgőzben.
  • Függetlenül attól, hogy vékony, fiatal, vagy nagy spárgát választunk, mindig figyeljünk, hogy inkább friss, erős állagú legyen, mint száraz, fonnyadt. Ha a szorosan összekötött csokrot kicsit megmozgatjuk és nyekergő hangot hallunk, valószínűleg friss spárgát választunk.
  • A főzéshez lehetőleg azonos méretűeket és vastagságúakat válasszunk.
  • Kerüljük az elszíneződött, sérült, vagy nyálkás példányokat.
  • A mosáson kívül más előkészítést nem igényel, viszont a nagy spárgák szárának fás végét vágjuk le. Ha így is keménynek éreznénk, az Univerzális Zöldséghámozóval hámozzuk le a felső réteget, így biztosan csak a friss spárga marad.
  • Érdemes néhány szálat összekötni, mielőtt főzéshez a kosárba helyeznénk.
  • Hajtsa be a kosár lábait és helyezze az edénybe.
  • Mérjük ki a vizet és tegyük fel forrni a Mesterszakács Kombi Füles Főzőedényben. Ha már forr, akkor tegyük bele a spárgát a kosárban.
  • Fedjük le és közepes tűzön főzzük 15-20 percig a zöld, vagy 25-30 percig a fehér spárgát.

Virsli melegítés

  • Töltsünk 400 ml vizet a Kombi Füles Főzőedénybe, fedjük le, és forraljuk fel. Nyissuk ki a kosár lábait és helyezzük el benne a virsliket, majd tegyük bele a forrásban lévő vízbe. Lefedve hagyjuk melegedni 10-15 percet, függően a virslik méretétől és mennyiségétől.

Zöldség főzése

  • Töltsünk 400 ml vizet a Kombi Füles Főzőedénybe, fedjük le és forraljuk fel. Nyissuk ki a kosár lábait és tegyük bele a zöldséget (pl.: burgonyát, cukkinit, padlizsánt, répát, zellert, articsókát). Tegyük a forrásban lévő vízbe és közepes lángon, lefedve pároljuk 15-30 percet.

Tisztítás

  • Első használat előtt mossa el és törölje szárazra az edényt.
  • Az edények állapota kézi mosással őrizhető meg legjobban. A leragadt, leégett ételek eltávolításához forró, szappanos vizes áztatást javaslunk.
  • Tisztítás előtt hagyja, hogy az edény magától, fokozatosan hűljön le.
  • Csak nem karcoló, klórmentes tisztítószereket használjunk puha, vagy nylon mosogatószivaccsal, vagy Tupperware Mikroszálas Törlőkendővel Rozsdamentes Fémfelületekhez.
  • A makacs foltok eltávolításához használjon kimondottan rozsdamentes acélhoz készült tisztítószert, vagy ecetet.

Biztonságos használat

  • Ne hagyjuk az üres edényt a forró főzőlapon.
  • Nem használható mikrohullámú sütőben, vagy szabadtéri nyílt lángon. Gáztűzhelynél vigyázzunk, hogy a lángok ne csapjanak túl az edény aljának szélén. Ne használjuk grill fokozaton.
  • Körülbelül olyan átmérőjű főzőlapra kell az edényt tenni, mint az edény aljának az átmérője, hogy a fülek ne kerüljenek közvetlen hőforrás fölé.
  • Használat során a gyermekektől távol kell tartani.
Elérhetőség: 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 12

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Leírás és Paraméterek

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek