Termékek Menü

Narancs Mazarin

Narancs Mazarin

May-Britt Rosenkvist Andersen Tupperware Csoportvezető és Team Leader Dániában. 

Az ő kedvenc terméke: A Tupperware KombiSéf 

Hogy miért? - "Annyira könnyű felaprítani bármit, diótól-sárgarépáig - és ugyanolyan könnyű tisztítani is."

Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.

Miért választotta ezt a receptet? - "Ez a desszert annyira könnyű és frissítő - egyszerűen tökéletes forró napokra. De az év bármely szakaszában elkészíthető, idény gyümölccsel és sorbettel."

Narancs Mazarin receptje

Elkészítési idő: 40-45 perc

Sütőben 150°C-on 20-25 perc

Nyeles Főzőedényben: 2-3 perc

Hozzávalók 6 személyre

A süteményhez:

  • 1 db bio narancs
  • 50 g marcipán
  • 50 g olvasztott vaj
  • 40 g cukor
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 45 g liszt
  • 1/kávéskanál szódabikarbóna (+- 2 ml)

A citrusfélékből készült gyümölcssalátához:

  • 2 narancs
  • 2 citrom
  • 1 zöld citrom
  • 2-3 menta ágacska

A tejszínhabhoz:

  • 250 ml lehűtött tejszín
  • 1/2 kávéskanál vaníliás cukor (+- 3 ml)
  • 4 kávéskanál porcukor (+-20 ml)

A karamellizált dióhoz:

  • 2 evőkanál cukor (+-30 ml)
  • 1/2 evőkanál víz (+- 20 ml)
  • 35 g mandula
  • 35 g dió
  • egy csipetnyi só

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 5. fokozaton 150°C-ra légkeverés nélkül.
  2. A Konyhagyöngye segítségével lereszeljük a narancs héját. A marcipánt apró darabokra vágjuk.
  3. A Tupperware Kombi Séffel jól összedolgozzuk az olvasztott vajat, cukrot, tojást, lisztet,szódabikarbónát, marcipánt és a lereszelt narancs héját.
  4. A tésztamasszát elosztjuk a (hideg sütőrácsra helyezett) Szilikon Kupolaforma hat üregébe és a sütő legalsó rácsán 20-25 percig sütjük. 
  5. A Tupperware Előkészítő késsel lehámozzuk a citrusfélék héját, majd kivágjuk a cikkeket.
  6. Félreteszünk 6 mentalevelet a díszítéshez, a többit apróra vágjuk és összekeverjük a citrusfélékkel. Tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
  7. A keverőbetéttel felszerelt Kombi Séffel krémesre verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral.
  8. A Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe (1 L) töltsük bele a cukrot és a vizet, és közepes lángon, kavargatás nélkül melegítsük, amíg szép világosbarna lesz.Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mandulát, diót és sót és azonnal kezdjük felverni a Mesterfogás Habverővel. Öntsük rá a Szilikon Tepsire, és hagyjuk kihűlni. Durvára daraboljuk fel a Vágódeszkán a Hentes késsel.
  9. Óvatosan vegyük ki a süteményeket a formából, a Vékony Szilikon Spatula segítségével hegyét használva a kilazításukhoz. A süteményt tálaljuk tejszínhabbal, a citrusfélékből készített salátával és a feldarabolt dióval. Díszítsük mentalevéllel.

Jó étvágyat!