Narancs Mazarin

May-Britt Rosenkvist Andersen Tupperware Csoportvezető és Team Leader Dániában.
Az ő kedvenc terméke: A Tupperware KombiSéf
Hogy miért? - "Annyira könnyű felaprítani bármit, diótól-sárgarépáig - és ugyanolyan könnyű tisztítani is."
Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.
Miért választotta ezt a receptet? - "Ez a desszert annyira könnyű és frissítő - egyszerűen tökéletes forró napokra. De az év bármely szakaszában elkészíthető, idény gyümölccsel és sorbettel."
Narancs Mazarin receptje
Elkészítési idő: 40-45 perc
Sütőben 150°C-on 20-25 perc
Nyeles Főzőedényben: 2-3 perc
Hozzávalók 6 személyre
A süteményhez:
- 1 db bio narancs
- 50 g marcipán
- 50 g olvasztott vaj
- 40 g cukor
- 1 db közepes méretű tojás
- 45 g liszt
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna (+- 2 ml)
A citrusfélékből készült gyümölcssalátához:
- 2 narancs
- 2 citrom
- 1 zöld citrom
- 2-3 menta ágacska
A tejszínhabhoz:
- 250 ml lehűtött tejszín
- 1/2 kávéskanál vaníliás cukor (+- 3 ml)
- 4 kávéskanál porcukor (+-20 ml)
A karamellizált dióhoz:
- 2 evőkanál cukor (+-30 ml)
- 1/2 evőkanál víz (+- 20 ml)
- 35 g mandula
- 35 g dió
- egy csipetnyi só
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 5. fokozaton 150°C-ra légkeverés nélkül.
- A Konyhagyöngye segítségével lereszeljük a narancs héját. A marcipánt apró darabokra vágjuk.
- A Tupperware Kombi Séffel jól összedolgozzuk az olvasztott vajat, cukrot, tojást, lisztet,szódabikarbónát, marcipánt és a lereszelt narancs héját.
- A tésztamasszát elosztjuk a (hideg sütőrácsra helyezett) Szilikon Kupolaforma hat üregébe és a sütő legalsó rácsán 20-25 percig sütjük.
- A Tupperware Előkészítő késsel lehámozzuk a citrusfélék héját, majd kivágjuk a cikkeket.
- Félreteszünk 6 mentalevelet a díszítéshez, a többit apróra vágjuk és összekeverjük a citrusfélékkel. Tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
- A keverőbetéttel felszerelt Kombi Séffel krémesre verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral.
- A Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe (1 L) töltsük bele a cukrot és a vizet, és közepes lángon, kavargatás nélkül melegítsük, amíg szép világosbarna lesz.Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mandulát, diót és sót és azonnal kezdjük felverni a Mesterfogás Habverővel. Öntsük rá a Szilikon Tepsire, és hagyjuk kihűlni. Durvára daraboljuk fel a Vágódeszkán a Hentes késsel.
- Óvatosan vegyük ki a süteményeket a formából, a Vékony Szilikon Spatula segítségével hegyét használva a kilazításukhoz. A süteményt tálaljuk tejszínhabbal, a citrusfélékből készített salátával és a feldarabolt dióval. Díszítsük mentalevéllel.
Jó étvágyat!