Termékek Menü

Narancsos bajor krém ropogós lapocskákkal

Narancsos bajor krém ropogós lapocskákkal

Isabelle Loureaux Tupperware Csoportvezető Franciaországban. 

Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Mikroséf Mikrokanna 1 L 

Hogy miért? - "Annyira szeretem, hogy 3 van belőle! Mindennap használom az étel felmelegítésérem főzésre és sütemények készítésére."

Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.

Miért választotta ezt a receptet? - "Ezt a receptet egy olyan recept ihlette, amit édesanyámtól kaptam. A narancs az én ötletem volt, hogy még finomabbá tegyem!"

Narancsos bajor krém ropogós lapocskákkal receptje

Elkészítési idő: 30 perc

Mikrohullámú sütő: 600 Watton 3,5 perc 

Fagyasztási idő 30 perc

Sütőben 180°C-on 8 perc

Nyeles Főzőedényben 5-10 perc

Hozzávalók 6 személyre:

A bajor krémhez:

  • 200 ml tej
  • 1/​vanília rúd
  • 3 zselatin lap (+-3 g)
  • 75 ml lehűtött tejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 75 g cukor
  • 3 bio narancs
  • 3 kávéskanál rum (+- 15 ml)

A lapocskákhoz:

  • 5 kávéskanál narancslé (+- 25 ml)
  • 20 g mandulapehely
  • 50 g porcukor
  • 2 evőkanál liszt (+- 30 ml)
  • 2 kávéskanál olívaolaj, ha lehetséges, narancs ízesítésű (+- 10 ml) 

Elkészítés:

  1. Helyezzük a Szilikon Kupolaformát az Alacsony Fagyasztótársba (2,25 L), majd tegyük a fagyasztóba.
  2. Tegyük a tejet és a vanília rudat a MikroSéf Mikrokannába (1 L), fedjük le és tegyük a mikrohullámú sütőbe 3 perc 30 másodpercre, 600 Wattra. 
  3. Tegyük a zselatin lapokat egy hideg vízzel megtöltött tálba. Tegyük a tejszínt néhány percre a fagyasztóba. 
  4. A Tupperware Gyorskeverővel verjük fel a tojások sárgáját a cukorral és egy narancs levével. Apránként adjuk hozzá a tejet, miközben a Mesterfogás Habverővel kavarjuk. Töltsük a masszát vissza a Kannába, majd adjuk hozzá a leszűrt zselatin lapokat és 2 kávéskanálnyit a rumból. Hagyjuk a Mikroséf Mikrokannát egy jéggel és vízzel megtöltött tálban kihűlni.
  5. Töltsük a tejszínt a tiszta Gyorskeverőbe és verjük fel kemény habbá.
  6. A Szilikon Spatula segítségével óvatosan keverjük össze a tejszínhabot a Kannában lévő masszával. Töltsük be a masszát a Szilikon Kupolaforma hat üregébe. 30 percre tegyük a fagyasztóba.
  7. Előmelegítjük a sütőt 6. fokozaton 180 °C-ra légkeveréssel.
  8. Kicsavarjuk a három narancs levét a Konyhagyöngye segítségével, majd a narancslevet és a maradék rumot a Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe töltjük. A masszát forrásig melegítjük. Vegyük kisebbre a lángot és lassú tüzön melegítjük, főzzük tovább, időnként kavargatva, ameddig a folyadék nagy része elpárolog és csak szirup marad. Hagyjuk kihűlni.
  9. A Turbó Aprítóval aprítsuk össze a lapocskákhoz való összes hozzávalót. A (hideg sütőrácsra helyezett) Szilikon Tepsin formázzunk 6 lapocskát. 8 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni mielőtt a lapocskákat levennénk a Szikikon Tepsiről.
  10. Vegyük ki a kupolákat a formából és tálaljuk mindegyiket egy lapocskával, egy kis narancs szósszal, málnával és mentalevéllel díszítve. 

Jó étvágyat!