Termékek Menü

Nokedli szaggató, receptek

Nokedli szaggató, receptek

A TUPPERWARE Nokedliszaggatóval tisztán és egyszerűen készítheted el!

Elkerülhető az edény oldalán folyó nokedlitészta,-egyszerre nagyobb adag szaggatására is alkalmas.
Imádni fogod!
Minden nap nokedlit készíthetsz-mert nincs több "utálom mosogatni"

 

Mákos nokedli desszert 

Hozzávalók: •  300 g liszt • 250 g túró • 4 tojás • 100 ml langyos tej • 1 csipet só Szószhoz: • 500 g szilva, vagy cseresznye • 250 ml almalé • 1 rúd fahéj • 1/2 csomag vanília puding  • 2 ek. vaníliás cukor • 60 g vaj • 100 g mák • 60 g porcukor 

1. Keverjük össze a 4,5 L-es Kelesztő Tál ba a következő hozzávalókat: liszt, túró, tojás, tej, só. Hagyjuk állni 10 percet, majd újra keverjük össze.

2.  Forraljunk fel 4 L vizet és picit sózzuk meg. Az elkészült tésztából készítsünk nokedlit a Kerek Nokedli Szaggató segítségével.

3.  Mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk fel a szilvát, vagy cseresznyét, majd az almalével és fahéjjal mikrózzuk a MikroSéf Mikrokannában 600 W-on 6-8 percig. 

4.  Ezt követően vegyük ki a fahéjat, és keverjük hozzá a puddingport és a vaníliás cukrot. Ha szükséges tehetünk hozzá még egy kis almalevet. Alaposan keverjük el, majd tegyük vissza a mikróba 2-3 percre. 

5.  A Mesterszakács Füles Serpenyőben olvasszuk meg a vajat, öntsük bele a mákot és forgassuk bele a nokedlit. Szervírozzuk az elkészült szósszal. 

 

Zsályás nokedli sült hagymával

Hozzávalók: 25 dkg liszt, só, bors, 1 dl tej, kb. 0,5 dl víz, 1 evőkanál olaj, 7 dkg kacsazsír, 10 szál zsályalevél, 2-3 fej vöröshagyma

A Nokedli Szaggatóval kiszaggatjuk, kifőzzük sós vízben, melybe 1 ek olajat tettünk. A kacsazsírt felmelegítjük és az apróra vágott (Turbó aprító) zsályalevelet a meleg zsírhoz keverjük. 2-3 fel hagymát karikákra szeletelünk, lisztbe forgatjuk és a MSZ nyeles serpenyőben forró olajban kisütjük. Sózzuk, borsozzuk. 2 literes kristály tálban tálaljuk, rászórjuk a friss ropogós sült hagymakarikát, és apró kockákra vágott paradicsommal megszórjuk. 

Sajtos nokedli


Hozzávalók:0.5kg liszt,1.25tej,2.5dl szódavíz,4 tojás,1tk só,5dkg vaj,20dkg reszelt sajt,1 nagy fej vöröshagyma,kevés liba-vagy kacsazsír


Fenti hozzávalókból nokedlit készítesz.A hagymát karikázd fe l,MSZ serpenyőben pirítsd ropogósra!
A kész nokedlit sajttal és ezzel a pirított hagymával tálald.
Friss saláta illik hozzá!

Spenótos nokedli fokhagymás szószban

Hozzávalók:0.5 kg liszt, só, 1 doboz mirelit spenót, tojás, a.5 l tejföl, mustár, 3-4 gerezd fokhagyma, reszelt sajt (ízlés szerint pirospaprika, bors, kömény)

A lisztet a fűszerekkel szárazon összekeverjük. Közben a Mikrokannában, vagy a Mikrós kancsóban kiolvasztjuk, illetve megpároljuk a spenótot. (Vagy a MikroGourmet-ben) Ha kész, a lisztbe keverjük, beletesszünk egy tojást. Kevés lagyos vízzel nokedlit készítünk belőle és a Nokedli Szaggatóval kiszaggatjuk és kifőzzük. Szűrés után az UltraPro-ba vagy UltraPluszba tesszük. A tejföéből, mustárból, zúzott fokhagymából sóval, borssal ízes öntetet készítünk a Mix-fix-ben és a tetejére öntjük. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. 170°C-ra előmelegített sütőbe rakjuk 15-20 percre!

A TUPPERWARE Nokedliszaggatóval tisztán és egyszerűen készítheted el!

Elkerülhető az edény oldalán folyó nokedlitészta,-egyszerre nagyobb adag szaggatására is alkalmas.
Imádni fogod!
Minden nap nokedlit készíthetsz-mert nincs több "utálom mosogatni"

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek nokedli szaggató