Parmezán sajtos rúd
Előkészítési idő:15 perc
Sütési idő: 12 perc 200 °C-on
Hozzávalók:
- 160g liszt
- 50g reszelt parmezán sajt
- 1 citrom reszelt héja
- 50g puha vaj
- 60ml hideg víz
Borításhoz:
- 1tk. (5ml) szezámmag
- 1tk. (5ml) mák
- 1tk. (5ml) őrölt pirospaprika
- 1tk (5ml) szárított fűszerek
- 1tk. (5ml) reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
- A 4,5 Literes kelesztő tálba keverjük össze a lisztet, a reszelt sajtot és a citrom reszelt héját. Dolgozzuk össze a puha vajjal és vízzel.
- A rács nélkül melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A rácsra pedig készítsük elő a Szilikon Tepsit.
- Készítsük elő a Konyhaguru Darálót a finom reszelő betéttel és a sütiformázóval, amin a közepes kerek formát használjuk.
- Osszuk 4 részre a tésztát és adagonként tegyük a darálóba.
- A rudakat, amiket kapunk vágjuk le 6-8 cm-ként, és forgassuk bele az általunk választott borításba, majd helyezzük a rudakat a Szilikon Tepsire.
- Süssük 12 percig, majd hagyjuk kihűlni tálalás előtt.