Barion Pixel
Termékek Menü

Parmezán sajtos rúd

Parmezán sajtos rúd

Előkészítési idő:15 perc

Sütési idő: 12 perc 200 °C-on

Hozzávalók:

  • 160g liszt
  • 50g reszelt parmezán sajt 
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50g puha vaj
  • 60ml hideg víz

Borításhoz:

  • 1tk. (5ml) szezámmag
  • 1tk. (5ml) mák
  • 1tk. (5ml) őrölt pirospaprika
  • 1tk (5ml) szárított fűszerek
  • 1tk. (5ml) reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. A 4,5 Literes kelesztő tálba keverjük össze a lisztet, a reszelt sajtot és a citrom reszelt héját. Dolgozzuk össze a puha vajjal és vízzel.
  2. A rács nélkül melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A rácsra pedig készítsük elő a Szilikon Tepsit. 
  3. Készítsük elő a Konyhaguru Darálót a finom reszelő betéttel és a sütiformázóval, amin a közepes kerek formát használjuk.
  4. Osszuk 4 részre a tésztát és adagonként tegyük a darálóba.
  5. A rudakat, amiket kapunk vágjuk le 6-8 cm-ként, és forgassuk bele az általunk választott borításba, majd helyezzük a rudakat a Szilikon Tepsire.
  6. Süssük 12 percig, majd hagyjuk kihűlni tálalás előtt. 
Tartalomhoz tartozó címkék: receptek