Termékek Menü

Pizza bűntudat nélkül

Pizza bűntudat nélkül Miért vennél kész pizzát a boltban, vagy rendelnél futártól, ha olyan jó móka otthon is megcsinálni! Ráadásul így tehetsz bele úgy 15 -20%-nyi teljes kiőrlésű lisztet is, aminek magasabb a tápértéke. A recept teljes kiőrlésű liszttel is készíthető. 
Pizza recept

HOZZÁVALÓK: 
  • 35 dkg liszt,
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  • 2 dkg élesztő,
  • 3 -3,5 dl langyos víz, 
  • 0,5 evőkanál só
  • 0,5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj

a szószhoz:

  • közepes fej hagyma,
  • 2 szelet szalonna,
  • 2 nagyobb sűrített paradicsompüré,
  • 1 duci fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • a csokor friss bazsalikom, vagy késhegynyi szárított,
  • késhegynyi szárított oregánó

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy kevés meleg cukros vízben futtassuk fel az élesztőt egy 600 ml-es Hitparádé tálban. Ha már mocorog, öntsük a Kelesztőbe a sóval kevert lisztbe vájt mélyedésbe. Fokozatosan dolgozzuk bele a lisztbe és közben adagoljuk hozzá apránként a langyos vizet, végül pedig az olajat is. Ha szép egyenletesen összeállt a tészta, zárjuk le a kelesztőt (légtelenítés nélkül!), és készítsük el a szószt. 
  2. A szalonnát kockázzuk fel a Henteskéssel, süssük zsírjára egy Tupperware Elox serpenyőben és a pörcöt tegyük félre. Pároljuk meg a zsírban a hagymát, öntsük bele a paradicsompürét, tegyük vissza a pörcöt. Nyomjuk bele a fokhagymát a Kombipréssel, és fűszerezzük. Főzzük pár percet takarékon fedő alatt, majd dobjuk bele a Turbó aprítóban finomra vágott bazsalikomot, és hagyjuk lefedve állni.
  3. A kész tésztát nyújtsuk ki a beolajozott Gyúrólapon. Tegyük az Ultra pro lasagne tetőbe, vagy Szilikon tepsire, és hagyjuk állni még 10 percet. Ezalatt megdaráljuk a sajtot a Konyhaguru Multireszelő finom reszelő betétjével, és előkészítjük a feltéteket.
  4. 10 perc után kenjük meg a tésztát a szósszal, helyezzük rá a tetszés szerinti feltétet, és 220 fokos jó forró sütőben süssük 10 perc alatt készre.