Ropogós barackos sütemény
                                Evelyne Cailleaux Tupperware Csoportvezető Belgiumban.
Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Szilikon Mini Tortaforma
Hogy miért? - "Tökéletes akár ldesm akár sós finomságok elkészítéséhez."
Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.
Miért választotta ezt a receptet? - "Szeretem az édességeket, főként azokat, amelyek ugyanolyan mutatósak, mint amilyen finomak. Ez a sütemény könnyű és ropogós. Szeretem, ahogyan a meleg virág és a hideg püré közötti kontraszt kihozza a sárgabarack ízét."
Elkészítési idő: 25 perc
Mikrohullámú sütőben: 600 W-on 3 perc és 360 W-on 1 perc
Sütőben: 25 perc
Pihentetési idő: 5 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 160 g cukor
 - 50 ml víz VAGY 25-25 ml víz és rum
 - 110 g sózott vaj
 - 1 kávéskanál vanília por
 - 6 lap leveles tészta
 - 1 db közepes méretű tojás
 - 50 g mandulaliszt (őrölt mandula)
 - 2 db (egyenként 410g) sárgabarack konzerv
 - 18 egész blansírozott mandula
 - 6 szárított sárgabarack
 - 40 g vaníliás cukor
 
A díszítő öntetekhez (toppingokhoz):
- porcukor
 - mandulapehely
 - héjától megtisztított pisztácia
 - mentalevél
 
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra légkeveréssel.
 - Az 50 g cukrot és 50 ml vizet (VAGY 25-25ml rumot és vizet) a MikroSéf Mikrokanna 1L-es edénybe tesszük és 600 W-on 3 percig főzzük,félidőnél megkeverjük. Félretesszük és hűlni hagyjuk.
 - A 60 g vajat a toszta Tupperware MikroSéf Mikrokannába tesszük, lefedjük és betesszük a mikrohullámú sütőbe 360 Watton 1 percre. Hozzáadjuk a vanília port és jól elkeverjük. Az Új generációs Szilikon Kenőecset segítségével bekenjük a 6 leveles tésztalapot az olvasztott vajjal. Felvágjuk mindegyik lapot 4 háromszögre és 4x4 -es formában egymásra rakjuk a háromszögeket. A (hideg sütőrácsra helyezett) Tupperware Szilikon Mini Tortaforma mindegyik formájába 4 háromszöget teszünk.
 - A gyorskeverő segítségével keverjük el a tojást 50 g cukorral. Adjuk hozzá a mandulalisztet és 50 g olvasztott vajat és keverjük jól össze.
 - Lecsepegtetjük a konzervből a sárgabarackot. Mindegyik üregbe 10 g cukrot és egy-egy fél felcsíkozott barackot teszünk. A barackokra egyenletesen felvisszük a mandulás keveréket. Lefedjük felcsíkozott barackkal( formánként fél barack).
 - Az egész blansírozott mandulát felaprítjuk a Turbó Aprítóval. Felkockázzuk a szárított barackot. Összekeverjük a felaprított mandulát, szárított barackot, vaníliás cukrot és ezt a keveréket elosztjuk a Szilikon Mini Tortaforma tartalmára.
 - 25 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük mielőtt óvatosan kivennénk a formából.
 - A Tupperware KombiSéf segítségével aprítsuk össze a maradék sárgabarack konzervet a 2. lépésnél előkészített és lehűtött sziruppal.
 - Tegyünk mindegyik tányérra egy meleg, ropogós barackos süteményt, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk a barack sziruppal. Díszítsük mandulapehellyel, pisztáciával és néhány mentalevéllel.
 
Jó étvágyat!
