Termékek Menü

Ropogós barackos sütemény

Ropogós barackos sütemény

Evelyne Cailleaux Tupperware Csoportvezető Belgiumban. 

Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Szilikon Mini Tortaforma 

Hogy miért? - "Tökéletes akár ldesm akár sós finomságok elkészítéséhez."

Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.

Miért választotta ezt a receptet? - "Szeretem az édességeket, főként azokat, amelyek ugyanolyan mutatósak, mint amilyen finomak. Ez a sütemény könnyű és ropogós. Szeretem, ahogyan a meleg virág és a hideg püré közötti kontraszt kihozza a sárgabarack ízét."

Elkészítési idő: 25 perc

Mikrohullámú sütőben: 600 W-on 3 perc és 360 W-on 1 perc

Sütőben: 25 perc

Pihentetési idő: 5 perc

Hozzávalók 6 személyre:

  • 160 g cukor
  • 50 ml víz VAGY 25-25 ml víz és rum
  • 110 g sózott vaj
  • 1 kávéskanál vanília por
  • 6 lap leveles tészta
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 50 g mandulaliszt (őrölt mandula)
  • 2 db (egyenként 410g) sárgabarack konzerv
  • 18 egész blansírozott mandula
  • 6 szárított sárgabarack
  • 40 g vaníliás cukor

A díszítő öntetekhez (toppingokhoz):

  • porcukor
  • mandulapehely
  • héjától megtisztított pisztácia
  • mentalevél

Elkészítés: 

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra légkeveréssel.
  2. Az 50 g cukrot és 50 ml vizet (VAGY 25-25ml rumot és vizet) a MikroSéf Mikrokanna 1L-es edénybe tesszük és 600 W-on 3 percig főzzük,félidőnél megkeverjük. Félretesszük és hűlni hagyjuk.
  3. A 60 g vajat a toszta Tupperware MikroSéf Mikrokannába tesszük, lefedjük és betesszük a mikrohullámú sütőbe 360 Watton 1 percre. Hozzáadjuk a vanília port és jól elkeverjük. Az Új generációs Szilikon Kenőecset segítségével bekenjük a 6 leveles tésztalapot az olvasztott vajjal. Felvágjuk mindegyik lapot 4 háromszögre és 4x4 -es formában egymásra rakjuk a háromszögeket. A (hideg sütőrácsra helyezett) Tupperware Szilikon Mini Tortaforma mindegyik formájába 4 háromszöget teszünk.
  4. A gyorskeverő segítségével keverjük el a tojást 50 g cukorral. Adjuk hozzá a mandulalisztet és 50 g olvasztott vajat és keverjük jól össze. 
  5. Lecsepegtetjük a konzervből a sárgabarackot. Mindegyik üregbe 10 g cukrot és egy-egy fél felcsíkozott barackot teszünk. A barackokra egyenletesen felvisszük a mandulás keveréket. Lefedjük felcsíkozott barackkal( formánként fél barack).
  6. Az egész blansírozott mandulát felaprítjuk a Turbó Aprítóval. Felkockázzuk a szárított barackot. Összekeverjük a felaprított mandulát, szárított barackot, vaníliás cukrot és ezt a keveréket elosztjuk a Szilikon Mini Tortaforma tartalmára. 
  7. 25 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük mielőtt óvatosan kivennénk a formából.
  8. A Tupperware KombiSéf segítségével aprítsuk össze a maradék sárgabarack konzervet a 2. lépésnél előkészített és lehűtött sziruppal. 
  9. Tegyünk mindegyik tányérra egy meleg, ropogós barackos süteményt, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk a barack sziruppal. Díszítsük mandulapehellyel, pisztáciával és néhány mentalevéllel. 

Jó étvágyat!