Termékek Menü

Sáfrányos rizottó

Sáfrányos rizottó Előkészítési idő: 12 perc
Főzési idő: 17 perc 600 W-on + 5 perc

Hozzávalók 3-4 fő részére:
• 4 póréhagyma
• 190 g rizottó rizs
• 300 ml zöldségleves lé
• 75 ml fehérbor
• 0,1 g sáfrány
• 125 ml tej
• 60 g reszelt parmezán
• 20 g vaj
•só és bors ízlés szerint

 

  1. Vágjuk kis karikákra a póréhagymát és a rizzsel együtt tegyük a 2,25 L-es MikroSéfbe. Öntsük hozzá a zöldségleves levét, a fehérbort és a sáfrányt, majd keverjük össze az egészet
  2. Fedjük le a MikroSéfet és főzzük a mikrohullámú sütőben 8 percig 600 W-on.
  3. Keverjük össze a rizst, és adjuk hozzá a tejet és a parmezánt. Újra keverjük össze. Mikrózzuk további 9 percig 600 W-on lefedve. Közben 1-2 alkalommal keverjük meg. 
  4. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk állni 5 percig. Mielőtt tálalnák, ízesítsük sóval és borssal.

Tipp: Készíthetünk különféle variációkat ha a második főzés előtt 200 g zöldséget adunk hozzá. Pl. cukkinit, vagy gombát.

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek