Termékek Menü

Sütőtökös - Fetás kenyér

Sütőtökös - Fetás kenyér

Előkészítési ideje 10 perc, Pihentetési ideje 10 perc, Sütési ideje 60 perc 180°C-on

Profi tipp: Ha nincs író kéznél, akkor keverjünk össze 310 ml tejet 2 teáskanál citromlével és hagyjuk állni, amíg kissé összesűrűsödik. Az írótól a kenyér igazán puha lesz.

HOZZÁVALÓK (8 SZEMÉLYRE)
  •  1⁄2 kicsi sütőtök (körülbelül 600 g), megtisztítva és magok eltávolítva
  • 625 ml önkelesztős (sütőporos) liszt
  • 1 tk só
  • 3 tk apróra vágott rozmaring
  • 100 g vaj, megolvasztva
  • 310 ml író
  • 2 extra nagy tojás
  • 80 g dán feta, nagy darabokra morzsolva
  • 1 kicsi, félbevágott és vékonyra szeletelt vöröshagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1.  Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra 6-os fokozaton. Reszeljünk le 1 1⁄2 csésze tököt egy tálba a KonyhaGuru Reszelővel. Vékonyan szeleteljük fel a maradékot. Szórjuk meg liszttel, rozmaringgal, sóval és borssal.
  2. Keverjük össze a vajat, az írót és a tojást egy külön tálban, például a Mérő-Mix Proban (1,25 L). Keverjük hozzá fokozatosan a száraz összetevőket, amíg teljesen egynemű lesz. Finoman morzsoljuk hozzá a fetát, hogy nagy darabokban maradjon.
  3. Kenjük be a Szögletes UltraPro (1,8 L) belsejét vajjal, és szórjuk meg 1 evőkanál liszttel.
  4. Kanalazzuk a keveréket az UltraProba. Simítsuk el a tetejét. Finoman nyomjuk a szeletelt tököt és a szeletelt hagymát a tetejére. 
  5. Süssük 1 órán keresztül, vagy amíg aranybarna lesz. Hagyjuk állni 10 percig. Tegyük a kezünket a kenyér tetejére és fordítsuk fejjel lefelé, hogy kiforduljon a formából. Rakjuk egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
  6. Szeletjük fel Új Generációs Kenyérvágó Késsel és szervírozzuk vajjal megkenve. Nagyszerűen elfér az Ebéd Boxban.