Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Szezámmagos kenyér

Szezámmagos kenyér

Előkészítési idő: 20 perc

Pihentetési idő: 1 óra + 1 óra

Sütési idő: 25-30 perc, 200°C-on

Hozzávalók: 

  • 20g élesztő
  • 2ml cukor
  • 50ml víz
  • 200g finomliszt
  • 200g tönkölybúza liszt
  • 300ml langyos víz
  • 7ml só
  • 50ml szezámmag
  • 1 tojás fehérje
  • 2 ek. (30ml) szezámmag a tetejére

Elkészítés:

  1. A 4,5 literes kelesztő tálba oldjuk fel az élesztőt és a cukrot kevés vízben.
  2. A két féle lisztet keverjük össze a vízzel a sóval és a szezámmaggal. 
  3. Alaposan gyúrjuk össze, míg egy sima, nem ragadós tésztát kapunk. 
  4. Zárjuk le a kelesztő tálat, és hagyjuk kelni a tésztát kb. 1 órát, vagy míg a tető le nem ugrik, vagy míg a tészta a kétszeresére nem dagad.
  5. Tegyük a tésztát a Szögletes Ultra Proba. Óvatosan nyomkodjuk meg, hogy a tészta átvegye az edény formáját. Hintsünk egy kis lisztet a tetejére, és hagyjuk kelni még 1 órát. 
  6. Melegítsük elő a sütőt 200°c-ra. Kenjük be a tészta tetejét tojásfehérjével, majd szórjuk meg a szezámmaggal.
  7. Süssük 25-30 percig tető nélkül.
  8. Vegyük ki a formából és rácson hagyjuk kihűlni. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek