Jellemzői
- A rugalmas szilikon anyag nem törik, és nem deformálódik, rendeltetésszerű használat mellett.
- Magas a hőtűrő képessége -25°C és +220°C között, de az ajánlott sütési hőmérséklet: 180°C és 220°C között van, az adott recepttől függően.
- Ideális termék:
- a sütőben és mikrohullámú sütőben való sütéshez
- a hűtőben, vagy fagyasztóban való hűtéshez.
Használat
- Minden használat előtt tisztítsa meg a Szilikon Formát a használati utasítás szerint.
- Vegye ki a rácsot a sütőből, és melegítse elő 180°C és 220°C közé az adott recepttől függően.
- Helyezze a Szilikon Formát a sütő rácsra.
- Használj a Mix-Fixet, vagy a Mesterfogás Kis Merőkanalat a formák megtöltéséhez
- Tipp: A Mesterfogás Kis Merőkanalat használva 2 merítéssel megtölthető egy forma
- Mindig maximum 2/3-ig töltse a formákat, mivel egyes tészták feljöhetnek. Ne töltse túl, hogy a gofri teteje egyenletes, lapos maradjon.
- Használja a Mesterfogás Szilikon Spatulát, vagy egyéb Tupperware Spatulát a tészta elsimításához, hogy még jobb eredményt kapjon.
- Törölje le a melléfolyt tésztát a termékről, mert a ráégett tészta károsíthatja azt
- A kész sütik eltávolításához enyhén nyomjuk meg a szilikon forma alját.
- A megsült sütiket azonnal kifordíthatjuk a sütő rácsra és még pár percre visszatehetjük sülni, hogy a rácsos fele is aranybarna legyen.
- Ha 2 Szilikon Formát használ egyszerre egy sütőrácson, figyeljen, hogy a két forma között legyen egy kis hely a megfelelő hőáramlás érdekében.
Eltávolítás a formából:
- Egy kevés zsiradék szükséges, hogy legyen a tésztában az eltávolításhoz, viszont túl sok zsiradékkal nem fogjuk tudni jobban eltávolítani a tésztát.
- Ha nehezen tudja kivenni a formából a tésztát, tegye vissza még 1-2 percre sülni.
Használat:
- Használjon Szilikon Sütőkesztyűt, mikor a Szilikon Mini Focilabda Formát kiveszi a sütőből.
- Ne használjon súrolószert, kést, vagy egyéb karcoló, vágó eszközt a formához.
- Ne használja a sütőben, vagy mikrohullámú sütőben grill fokozaton.
- Ne melegítsen benne tiszta csokoládét 100°C fölött, mert a termék elszíneződhet.
- Ha csokoládéval, vagy paradicsomszósszal keveri a tésztát, ne használjon maximum 180°C-nál magasabb hőmérsékletet.
- Ne használjon spray alapú olaj szórót, mert a forma felületére ráéghet, amit nehéz letisztítani. Nem feltétlen szükséges zsiradékkal bekenni a formát a sütéshez.
Tisztítás:
- Minden használat előtt: Kézzel mossa át langyos, szappanos vízzel, majd öblítse le hideg vízzel, és törölje szárazra.
- Minden használat után: Mosogatógépben, vagy kézzel mosogassa el, majd hideg vízzel öblítse át, és törölje szárazra.
|