Színes Saláták
A rozs, kenyérben történő felhasználása leginkább a német fekete kenyerekre jellemző. Napjainkban az egészséges táplálkozás követői és a savanykás ízvilág kedvelői is előszeretettel fogyasztják a rozskenyeret. Rozskenyér jellemzője a sötét, tömör bélzet és héj nagyrészt a rozsliszt alacsony sikértartalmának köszönhető.
A rozsból őrölt liszt kevesebb zsírt és szénhidrátot, valamint több ásványi anyagot tartalmaz, mint a világosabb színű búzaliszt. A rostokban gazdag rozs, kedvező élettani hatást fejt ki az emberi szervezetre. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít a székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is.
A szilikon tojásformáról mindenkinek az első gondolata, hogy mennyi mindent készített vele Húsvétkor. (Aszpikosak, sütemények, Kinder tojás..) De miért ne használnánk a mindennapokban? Készíthetünk vele például Tiramisut is!
A tiramisu manapság már nem csak az olaszoké, hiszen szerte a világban készítik, hiszen nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon ízletes, népszerű desszert.
Én most a Tupperware-s receptet fogom Nektek bemutatni.
Anna Jaatinen Tupperware Csoportvezető Finnországban.
Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Szilikon Spatula
Hogy miért? - "Mindenkinek, aki süt-főz, szüksége van legalább egy darabra."
Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.
Miért választotta ezt a receptet? - "Ez tulajdonképpen egy megújított változata annak a desszertnek, amit édesanyám szokott készíteni rizzsel, tejszínhabbal és naranccsal. A kókuszdió egyik kedvencem, és a sós karamell időnként az egyetlen dolog, ami boldoggá tehet."