Töltött Croissant
8 nagy vagy 16 mini croissant-hoz
Sütés 10-12 perc 6/7 vagy 200 °C
HOZZÁVALÓK
- 1 leveles tészta 32 cm átmérőjű
- Egy kis víz a kiflik kenéséhez
- 1 tojássárgája + 15 ml tej
- 30 ml cukor VAGY 30 ml juharszirup (csak édes töltött croissant-hoz)
- töltelék ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- Tegyük rá a kinyújtott tésztát az Ínyencvarázsra, és vágjuk formára a hideg vízzel megtöltött Kombinyújtóval. Görgessük közepétől a széléig, amíg ugyanakkora háromszögeket kapunk.
- Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük meg mindegyik háromszög csúcsát, így töltés után könnyen lezárhatóak lesznek.
- Tenyerünkkel kissé jelöljük meg a tésztán a töltelék helyét, és rakjunk egy kanál tölteléket minden egyes mini croissant-ba, és 2 kanállal a nagyobbakba.
- Ujjunkkal finoman emeljük el a tésztát a háromszög széles végétől, és tekerjük fel a csúcsa felé. Minél szorosabban tekerjük, annál szebb lesz a végeredmény. Ismételjük meg minden háromszöggel.
- Helyezzük a croissant-okat a Szilikon Tepsire. Hagyjunk helyet közöttük, mivel sütés közben megnövekednek.
- Kenjük meg tojássárgájával. Édes töltött croissant-t enyhén szórjuk meg cukorral.
- Süssük előmelegített sütőben 10-12 percig 6/7-es fokozaton vagy 200 °C-on.