Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Töltött Croissant

Töltött Croissant

8 nagy vagy 16 mini croissant-hoz

Sütés 10-12 perc 6/7 vagy 200 °C

HOZZÁVALÓK

  • 1 leveles tészta 32 cm átmérőjű
  • Egy kis víz a kiflik kenéséhez
  • 1 tojássárgája + 15 ml tej
  • 30 ml cukor VAGY 30 ml juharszirup (csak édes töltött croissant-hoz) 
  • töltelék ízlés szerint

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük rá a kinyújtott tésztát az Ínyencvarázsra, és vágjuk formára a hideg vízzel megtöltött Kombinyújtóval. Görgessük közepétől a széléig, amíg ugyanakkora háromszögeket kapunk.
  2. Szilikon Kenőecsettel nedvesítsük meg mindegyik háromszög csúcsát, így töltés után könnyen lezárhatóak lesznek.
  3. Tenyerünkkel kissé jelöljük meg a tésztán a töltelék helyét, és rakjunk egy kanál tölteléket minden egyes mini croissant-ba, és 2 kanállal a nagyobbakba.
  4. Ujjunkkal finoman emeljük el a tésztát a háromszög széles végétől, és tekerjük fel a csúcsa felé. Minél szorosabban tekerjük, annál szebb lesz a végeredmény. Ismételjük meg minden háromszöggel.
  5. Helyezzük a croissant-okat a Szilikon Tepsire. Hagyjunk helyet közöttük, mivel sütés közben megnövekednek.
  6. Kenjük meg tojássárgájával. Édes töltött croissant-t enyhén szórjuk meg cukorral.
  7. Süssük előmelegített sütőben 10-12 percig 6/7-es fokozaton vagy 200 °C-on.