Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Tupperware gyorskelesztő tálak: kelt tészta rövidebb idő alatt

Tupperware gyorskelesztő tálA Tupperware gyorskelesztő tál segítségével a sokszor órákig tartó kelesztési folyamat rövidíthető le, méghozzá nem is kevéssel!

A Tupperware mindig is híres volt a kiváló minőségű és innovatív konyhai eszközeiről; az egyik ilyen a Tupperware gyorskelesztő tál, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan készíthessünk kenyereket, pizzát, vagy bármi mást, amihez kelt tészta szükséges. Az alábbi cikkben bemutatjuk a Tupperware gyorskelesztő tálat, és adunk néhány tanácsot a használatához is.

Tupperware gyorskelesztő tál: mit érdemes tudni róla?

A Tupperware gyorskelesztő tál tartós, kimondottan hosszú élettartamú, hiszen törhetetlen, -45 és 90 °C közötti hőmérsékleten károsodás nélkül használható. A gyorskelesztő egy tálból, illetve egy fedélből áll, amelyben 1,5 kg lisztből készült tészta fér el – illetve képes megkelni.

Érdemes tudni, hogy nem csupán gyorskelesztésre, hanem élelmiszerek frissen tartására is használható, azonban ilyenkor elengedhetetlen a légtelenítése.

Hogyan készítsünk kelt tésztát a Tupperware gyorskelesztő tálban?

A kelesztés – illetve a tészta elkészítése – sokkal egyszerűbb egy Tupperware gyorskelesztő tálban, mint a hagyományos módon. Az első lépés a gyorskelesztő felmelegítése, amihez csupán meleg vizet kell bele önteni, majd lefedni. Ha az élesztő felfutott, kiöntjük a meleg vizet, majd beleöntjük az élesztőt, a lisztet és a szükséges folyadékokat – recepttől függően víz, tej, olaj –, összekeverjük, végül légtelenítés nélkül lezárjuk.

A tészta már ennyitől is nagyjából kétszeres sebességgel kel meg, de a folyamat tovább gyorsítható, ha a Tupperware kelesztő tálat meleg helyre, például fűtőtest közelébe tesszük. Maximum negyed óra – de sokszor már öt perc – elteltével a fedél púposodni kezd, majd hangosan pukkanva kinyílik; ekkor kész a tészta, és már fel is használható.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a Tupperware kelesztő tál iránt, rendelje meg akár többféle méretben is webáruházunk kínálatából, ha pedig kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kelesztő tál