Zsályás nokedli sült hagymával
Így karácsony után december 27-én már Te sem bírsz az evésre gondolni? Néhány tipp, hogy Te is jól legyél, és az asztal se maradjon üresen!
Zsályás nokedli sült hagymával
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- só
- bors
- 1 dl tej
- 0,5 dl víz
- 1 ek. olaj
- 7 dkg zsír
- 10 szál zsályalevél
- 2-3 fej vöröshagyma
Elkészítés:
- A Konyhaművész Nokedli Szaggatóban kiszaggatjuk, majd kifőzzük a nokedlit sós vízben.
- A kacsazsírt felmelegítjük és 10 szál zsályát a turbó aprítóval felaprítjuk és a meleg zsírhoz keverjük.
- A hagymát karikákra szeleteljük a Konyhaművész Szeletelő legvastagabb állásával, majd lisztba forgatjuk és a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben forró olajon kisütjük. Sózzuk, borosozzuk ízlésünk szerint.
- A nokedlit összekeverjük a zsályás kacsazsírral, és nagy lámgon összepirítjuk.
- 2 literes Lapos Kristály tálba tesszük, rászórjuk a friss, ropogós sült hagymát, és apró kockákra vágott paradicsommal megszórjuk.
Jó étvágyat!