Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Röszti

Röszti

A röszti az egyik legjobb dolog, ami egy krumplival történhet. Ropogós, ízletes és a legtöbb étel mellé kíválóan illik, vagy valamilyen mártással kínálva akár rágcsálnivalóként is megállja a helyét. 

Kedvedre variálható: egy kis parmezánban megforgatva, vagy némi lágyabb sajtot is a masszába keverv. Nagyon könnyen feldobható finomság!

A röszti

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 20perc

Hozzávalók:

  • 800g burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 2 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 25g vaj
  • tejföl a tálaláshoz

 

Elkészítés

  1. Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd a Mandolin szeletelővel vágjuk kis kockákra, amiket egy Kelesztő tálba gyűjtsünk. 
  2. A hagymát és fokhagymát aprítsuk össze Turbó aprító segítségével és keverjük össze a burgonyával. 
  3. Verjük fel a két tojást, és öntsük a keverékhez.
  4. A vajból olvasszunk fel annyit, hogy nagyon vékonyan fedje a Mesterszakács FittSéf Serpenyő alját, és a burgonyás keveréket öntsük a serpenyőbe úgy, hogy a teljes felületén, kb 1 cm magasságban álljon benne a burgonyás keverék. Süssük, míg össze nem áll az alja, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is. 
  5. Ismételjük meg, míg van a tésztából. 
  6. Tejföllel tálaljuk. 

 

Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek