Röszti

A röszti az egyik legjobb dolog, ami egy krumplival történhet. Ropogós, ízletes és a legtöbb étel mellé kíválóan illik, vagy valamilyen mártással kínálva akár rágcsálnivalóként is megállja a helyét.
Kedvedre variálható: egy kis parmezánban megforgatva, vagy némi lágyabb sajtot is a masszába keverv. Nagyon könnyen feldobható finomság!
A röszti
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20perc
Hozzávalók:
- 800g burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- 2 tojás
- só, bors ízlés szerint
- 25g vaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
- Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd a Mandolin szeletelővel vágjuk kis kockákra, amiket egy Kelesztő tálba gyűjtsünk.
- A hagymát és fokhagymát aprítsuk össze Turbó aprító segítségével és keverjük össze a burgonyával.
- Verjük fel a két tojást, és öntsük a keverékhez.
- A vajból olvasszunk fel annyit, hogy nagyon vékonyan fedje a Mesterszakács FittSéf Serpenyő alját, és a burgonyás keveréket öntsük a serpenyőbe úgy, hogy a teljes felületén, kb 1 cm magasságban álljon benne a burgonyás keverék. Süssük, míg össze nem áll az alja, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is.
- Ismételjük meg, míg van a tésztából.
- Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!