Főbb jellemzők:
- Mikrokanna alja lekerekített és belülről érdes a felülete, így könnyű benne összekeverni a hozzávalókat és a kevésbé látszik rajta a karcolás.
- Kemény, tartós és magas hőmérsékletet bíró (-25°C - +200°C között) anyagból készült. Rendeltetésszerű használat mellett nem törik, és nem maradnak benne ételtől származó foltok.
- Belsejében könnyen használható, mérést segítő jelzések találhatóak.
- A mérőskála 100 ml-től (1/4 bögre és 2 uncia) indul és 1 literig tart (4 bögre, 32 uncia).
-
A mérőskála a következőket mutatja:
- minden 100 ml ponttal van jelezve
- a vonalak 250 ml-ként vannak meghúzva
- a vonaljelzés 100 ml-nél kezdődik, és 500 ml-nél végződik
- A bögre mértékegység 1-4 között van feltűntetve.
- Az unciák a bögre mértékegységgel szemben találhatóak (8-16-24-32)
- A kiöntő csőrt újra tervezték, könnyebben irányítható az öntés, csepegés-mentesen szervírozhatunk belőle.
- A tető még sokoldalúbbá teszi a kannát, az elkészített ételt akár tárolhatjuk is benne.
- Helytakarékos, mivel lapos a teteje, így akár más terméket is tehetünk rá tárolás során. Tiszta megoldás: nem hagy nyomokat, mivel használat során a tetőt fejjel lefelé fordítva megáll az asztalon.
- Könnyű levenni a tetőt a széles fogantyúnak köszönhetően.
- A tető 3 állásba tehető:
- Főzés során zárt állás: a tetőnek a bordázott része kerüljön a kiöntő csőrhöz. Ha zárt állásban van a tető, akkor is tudunk önteni belőle, ebben az esetben hüvelykujjunkkal nyomjuk le hátul a tetőt, ekkor megemelkedik. Ezt a nyitott pozíciót úgy stabilizálhatjuk, ha beakasztjuk a kancsó fülébe a tetőt. A régi Mikrokannákhoz képest szélesebben nyílik a tető, így könnyebben lehet belőle önteni.
- Nyitott állás (90°-ban elfordított tető): ebben a pozícióban főzés során keletkezett gőz el tud távozni. Előkészítés és tálalás során Mesterfogás eszközöket lehet tenni a kannába. Mikrohullámú sütőbe helyezés előtt mindig ügyeljünk arra, hogy ne maradjon eszköz a termékben.
- Szűrő állás: A tetőn csíkokkal van jelezve a szűrőrész. A kiöntőcsőr felé helyezve, könnyen leszűrhetjük vele a főzés során keletkezett felesleges folyadékot; nem szükséges külön szűrő használata. Szűrés során ügyeljünk arra, hogy távol tartsuk magunktól a Mikrokannát, így a kiáramló gőz nem okozhat sérülést.
- A Mikrokanna nagy fülét könnyű megfogni még Sütőkesztyű viselésekor is, bármelyik kézzel, szűrés, tálalás során egyaránt.
Tisztítás
- Első használat előtt mosogassuk és törölgessük el.
- Forró, mosószeres vízzel tisztítsuk, majd öblítsük le alaposan, vagy mosogatógépben mosogassuk.
- A mosogatógép használatakor válasszunk alacsony hőmérsékletet, így energiát spórolunk és a környezetünket is védjük.
- Ne használjon súroló szivacsot, súroló tisztítószert tisztításkor, vagy éles eszközöket tálaláskor. Védje a fényes felületeket
Biztonságos használat
- Ne használjuk tojás főzésére, karamell vagy pattogatott kukorica készítésre. 200°C feletti hőmérséklet károsíthatja a terméket.
- Főzés előtt győződjünk meg arról, hogy minimális folyadék legyen a kannában, így nem sérülhet a termék használat során.
- Amikor csokoládét vagy vajat olvasztunk a Mikrokannában, tegyük a mikrohullámú sütőt alacsonyabb wattra (kevesebb, mint 500 Watt) így elkerülhetjük, hogy égési nyomok keletkezzenek.
- Mindig várjuk meg, hogy a mikrohullámú sütő lehűljön mielőtt beletesszük a Mikrokannát.
- Maximum 30 percig és maximum 800 W-on ajánlott használni.
- Mikrohullámú sütőben sokkal gyorsabb főzni, mint hagyományos módon.
- Ajánlott megkeverni az ételt melegítés és főzés során egyaránt.
- Ne hagyjunk eszközöket a Mikrokannában, mikrohullámú sütő használata közben.
- Ha süteményt készítünk benne mikrohullámú sütőben, akkor a tetejét mindig vegyünk le.
- Fém eszközöket ne használjunk a termékhez, inkább csak Mesterfogás eszközöket ajánljuk (kivétel Mesterfogás Habverő fém fejjel).
- Főzés vagy melegítés után mindig hagyjuk néhány percig állni az ételt, így egyenletesen eloszlik a hő.
Mire ajánljuk?
- Egyik háztartásból sem hiányozhat, tökéletes eszköz mérésre, előkészítéshez és mikrohullámú sütőben történő főzéshez.
- Gyors és kényelmes megoldás vaj vagy csokoládé olvasztásánál.
- Ideális eszköz egészséges ételek (levesek, öntetek, zöldségek, gyümölcsök...) készítéséhez és egyúttal energiát, pénzt takarítunk meg és a környezetet is védjük.
|