Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Aranygaluska

Aranygaluska

Aranygaluska

Az aranygaluska az egyik kedvenc desszertem. Könnyen elkészíthető kezdő háziasszonyoknak is és biztos sikeres lesz. A recept több, mint 20 éves, melyet Tupperware eszközök segítségével készítek el. 

 

 

A Tupperware Aranygaluska alapreceptje egy fánk recept, melyhez plusz cukrot, és olvasztott vajat teszünk. 

Hozzávalók

  • 1 kg liszt,
  • 8 dl tej,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 5 dkg élesztő,
  • 1/2 evőkanál rum,
  • 2-3 tojás-sárgája,
  • 2 kávéskanál só
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • darált dió, cukorral
  • vaníliás puding

Elkészítése:

  1. A meleg tej 3/4 részét beletöltjük a kelesztőbe, beletesszük a cukrot, elkeverjük míg feloldódik a cukor. Utána belemorzsoljuk az élesztőt. Arra vigyázni kell, hogy a tej meleg legyen, de nem forró.
  2. Belerakjuk a tojás sárgákat, az olajat, olvasztott vajat és a rumot.
  3. Elkeverjük, ezután rátesszük a lisztet, a lisztre a sót és összekeverjük a keverőlapáttal.
  4. Annyi meleg tejet öntünk még rá, hogy galuska sűrűségű tésztánk legyen.
  5. Jól összekeverjük, lezárjuk a kelesztőt légtelenítés nélkül. 
  6. Míg a tésztánk kel (pukkanással jelzi a kelesztő ha megkelt, ledobja a tetejét...) ledaráljuk a diót a Tupperware Konyhaguru segítségével, és az instant (nem főzős) vaníliás pudingot a Tupperware Mix fix pro segítségével. 
  7. A megkelt tésztát kiborítjuk a gyúrólapra, és olajozott Tupperware Picur segítségével kiszurkáljuk. 
  8. Megforgatjuk őket a cukros dióban, és sorba rakjuk a Tupperware Ultra Proban. 
  9. Tető nélkül! 180 °C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.