Aranygaluska
Az aranygaluska az egyik kedvenc desszertem. Könnyen elkészíthető kezdő háziasszonyoknak is és biztos sikeres lesz. A recept több, mint 20 éves, melyet Tupperware eszközök segítségével készítek el.
A Tupperware Aranygaluska alapreceptje egy fánk recept, melyhez plusz cukrot, és olvasztott vajat teszünk.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 8 dl tej,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 evőkanál olaj,
- 5 dkg élesztő,
- 1/2 evőkanál rum,
- 2-3 tojás-sárgája,
- 2 kávéskanál só
- 10 dkg olvasztott vaj
- darált dió, cukorral
- vaníliás puding
Elkészítése:
- A meleg tej 3/4 részét beletöltjük a kelesztőbe, beletesszük a cukrot, elkeverjük míg feloldódik a cukor. Utána belemorzsoljuk az élesztőt. Arra vigyázni kell, hogy a tej meleg legyen, de nem forró.
- Belerakjuk a tojás sárgákat, az olajat, olvasztott vajat és a rumot.
- Elkeverjük, ezután rátesszük a lisztet, a lisztre a sót és összekeverjük a keverőlapáttal.
- Annyi meleg tejet öntünk még rá, hogy galuska sűrűségű tésztánk legyen.
- Jól összekeverjük, lezárjuk a kelesztőt légtelenítés nélkül.
- Míg a tésztánk kel (pukkanással jelzi a kelesztő ha megkelt, ledobja a tetejét...) ledaráljuk a diót a Tupperware Konyhaguru segítségével, és az instant (nem főzős) vaníliás pudingot a Tupperware Mix fix pro segítségével.
- A megkelt tésztát kiborítjuk a gyúrólapra, és olajozott Tupperware Picur segítségével kiszurkáljuk.
- Megforgatjuk őket a cukros dióban, és sorba rakjuk a Tupperware Ultra Proban.
- Tető nélkül! 180 °C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.