Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Keserédes

Keserédes

Aneliya Koleva  Tupperware munklatárs Bulgária 

Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Ultra Pro

Ez nem csupán az én kedvenc termékem, hanem a Vásárlóimé is, hiszen minden, amit ebben az edényben készítek - legyen az akár vörös hús , akár csirke vagy bánica (hagyományos bolgár rétes) -rendkívül finom! Ezenkívül, nagyon könnyen és gyorsan használható, és ami a legfontosabb- a sütő tiszta marad!

Hogy miért? - "Ez nem csupán az én kedvenc termékem, hanem a Vásárlóimé is, hiszen minden, amit ebben az edényben készítek - legyen az akár vörös hús , akár csirke vagy bánica (hagyományos bolgár rétes) -rendkívül finom! Ezenkívül, nagyon könnyen és gyorsan használható, és ami a legfontosabb- a sütő tiszta marad!!"

Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.

Miért választotta ezt a receptet? - "Ez a recept az ízek kavalkádja - édes,keserű friss és szaftos - és mindez egyetlen phárban!"

Keserédes

Elkészítési idő: 25 perc

Fagysztási idő: 40 perc

Micro: 360 Watt 2,5 perc

             600 Watt 5 perc

Pihentetési idő 8 perc

Hozzávalók 4 személy részére:

A joghurtos párizsi krémhez(ganache):

  • 100 ml tejszín
  • 250 g fehé csokoládé
  • 250 g juh- vagy bivaly joghurt
  • törött vörös bors (opcionális)

A csokoládés brownie-hoz:

  • 150 g étcsokoládé (csak 82% kakaó tartalmút használjunk)
  • 40 g  vaj
  • 40 g cukor
  • 110 g mandulaliszt
  • 3 db közepes méretű tojás
  • 30g univerzális liszt, megszitálva
  • 2 g himalája só
  • ½ kávéskanál sütőpor (+- 2 ml)

A sziruphoz:

  • 500 ml víz
  • 500 g cukor
  • 1 citrom
  • 1 zöldcitrom
  • ½ evőkanál vörös rum (+- 20 ml)

A tálaláshoz

  • 175 ml lehűtött tejszín
  • 80 g porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor (+- 5 ml)
  • 300 g eper (vagy idény- gyümölcs, választáás szerint)
  • 1 zöldcitrom a díszítéshez

 

Elkészítése:

  1.  A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben (2,8 L) forrásig hevítjük a tejszínt. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehér csokoládét, addig keverjük a Tupperware Szilikon Spatulával, ameddig a csokoládé teljesen felolvad. 5 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a joghurt és vörös törött bors keverékét és elkeverjük. A keveréket a Fagyasztótárs Alacsony Edénybe (1L)  40 percre a fagyasztóba tesszük.
  2. Darabokra törjük az étcsokoládét és beletesszük a MikroSéf Mikrokannába (1L). Hozzáadjuk a vajat, lefedjük és 2 és fél percig 360 Watton mikrózzuk, félidőnél megkavarjuk. Pihentessük 1 percet és kavargassuk Szilikon Spatulával. Hozzáadjuk a cukrot, mandulalisztet, tojást, lisztet, sót és sütőport és a Tupperware Mesterfogás Habverővel addig kavarjuk ameddig jó tésztamasszát kapunk. Lekaparjuk a tésztát a Kanna oldaláról, a Szilikon Spatulával. Fedetlenül mikrózzuk 4 percig 600 Watt-on. Fedjük le és újabb 1 percre tegyük vissza a mikrohullámú sütőbe. 2 percet pihentessük.
  3. A cukrosziruphoz töltsük a vizet a Nyeles Főzőedénybe, adjuk hozzá a cukrot, (az alaposan megmosott és nagy darabokra felvágott) citromot és 1 zöld citromot és forrásig melegítsük. Amikor A cukor felolvadt,vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni vegyük ki belőle a gyümölcs darabokat és adjuk hozzá a rumot.
  4. A gyorskeverővel verjük fel kemény habbá a tejszínt a porcukorral és vaníliás cukorral.
  5. Vegyük ki a csokoládés süteményt a formából és a Kenyérvágó késsel szeleteljük fel 1 cm-es lapokra. Vágjunk ki 4 kerek formát a tálalásra kiválasztott pohár méretére és durván morzsoljuk össze a maradék süteményt.
  6. Tegyünk félre néhány szem epret a díszítéshez, a többit daraboljuk fel a Szeletelő Késsel. tegyük az aprított epret a hideg szirupba, marináljuk a desszert összeállításáig.
  7. 4 tálalásra szolgáló pohárba tegyünk egy-egy darab kerekre vágott csokoládés süteményt és öntsük le egy-egy evőkanál sziruppal. tegyünk rá egy réteg fehér csokoládés joghurt krémet, néhány darab lecsepegett eper darabot, morzsolt sütemény, majd ismét egy rétek fehér csokoládé krémet. Díszítsük a felvert tejszínhabbal, a Habzsák segítségével, a Csupaklikk Reszelővel reszelt zöld citromhéjjal és egy egész szem eperrel. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Opcionális tálalási javaslat: Tálaláskor tegyük mindegyik poharat egy ovális vagy négyszögletes tányérra, amire egy kevés tejszínhabot és egy olvasztott étcsokoládéba mártott eperszemet teszünk.

Jó étvágyat kívánunk!