Keserédes

Aneliya Koleva Tupperware munklatárs Bulgária
Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Ultra Pro
Ez nem csupán az én kedvenc termékem, hanem a Vásárlóimé is, hiszen minden, amit ebben az edényben készítek - legyen az akár vörös hús , akár csirke vagy bánica (hagyományos bolgár rétes) -rendkívül finom! Ezenkívül, nagyon könnyen és gyorsan használható, és ami a legfontosabb- a sütő tiszta marad!
Hogy miért? - "Ez nem csupán az én kedvenc termékem, hanem a Vásárlóimé is, hiszen minden, amit ebben az edényben készítek - legyen az akár vörös hús , akár csirke vagy bánica (hagyományos bolgár rétes) -rendkívül finom! Ezenkívül, nagyon könnyen és gyorsan használható, és ami a legfontosabb- a sütő tiszta marad!!"
Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.
Miért választotta ezt a receptet? - "Ez a recept az ízek kavalkádja - édes,keserű friss és szaftos - és mindez egyetlen phárban!"
Keserédes
Elkészítési idő: 25 perc
Fagysztási idő: 40 perc
Micro: 360 Watt 2,5 perc
600 Watt 5 perc
Pihentetési idő 8 perc
Hozzávalók 4 személy részére:
A joghurtos párizsi krémhez(ganache):
- 100 ml tejszín
- 250 g fehé csokoládé
- 250 g juh- vagy bivaly joghurt
- törött vörös bors (opcionális)
A csokoládés brownie-hoz:
- 150 g étcsokoládé (csak 82% kakaó tartalmút használjunk)
- 40 g vaj
- 40 g cukor
- 110 g mandulaliszt
- 3 db közepes méretű tojás
- 30g univerzális liszt, megszitálva
- 2 g himalája só
- ½ kávéskanál sütőpor (+- 2 ml)
A sziruphoz:
- 500 ml víz
- 500 g cukor
- 1 citrom
- 1 zöldcitrom
- ½ evőkanál vörös rum (+- 20 ml)
A tálaláshoz
- 175 ml lehűtött tejszín
- 80 g porcukor
- 1 kávéskanál vaníliás cukor (+- 5 ml)
- 300 g eper (vagy idény- gyümölcs, választáás szerint)
- 1 zöldcitrom a díszítéshez
Elkészítése:
- A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben (2,8 L) forrásig hevítjük a tejszínt. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehér csokoládét, addig keverjük a Tupperware Szilikon Spatulával, ameddig a csokoládé teljesen felolvad. 5 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a joghurt és vörös törött bors keverékét és elkeverjük. A keveréket a Fagyasztótárs Alacsony Edénybe (1L) 40 percre a fagyasztóba tesszük.
- Darabokra törjük az étcsokoládét és beletesszük a MikroSéf Mikrokannába (1L). Hozzáadjuk a vajat, lefedjük és 2 és fél percig 360 Watton mikrózzuk, félidőnél megkavarjuk. Pihentessük 1 percet és kavargassuk Szilikon Spatulával. Hozzáadjuk a cukrot, mandulalisztet, tojást, lisztet, sót és sütőport és a Tupperware Mesterfogás Habverővel addig kavarjuk ameddig jó tésztamasszát kapunk. Lekaparjuk a tésztát a Kanna oldaláról, a Szilikon Spatulával. Fedetlenül mikrózzuk 4 percig 600 Watt-on. Fedjük le és újabb 1 percre tegyük vissza a mikrohullámú sütőbe. 2 percet pihentessük.
- A cukrosziruphoz töltsük a vizet a Nyeles Főzőedénybe, adjuk hozzá a cukrot, (az alaposan megmosott és nagy darabokra felvágott) citromot és 1 zöld citromot és forrásig melegítsük. Amikor A cukor felolvadt,vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni vegyük ki belőle a gyümölcs darabokat és adjuk hozzá a rumot.
- A gyorskeverővel verjük fel kemény habbá a tejszínt a porcukorral és vaníliás cukorral.
- Vegyük ki a csokoládés süteményt a formából és a Kenyérvágó késsel szeleteljük fel 1 cm-es lapokra. Vágjunk ki 4 kerek formát a tálalásra kiválasztott pohár méretére és durván morzsoljuk össze a maradék süteményt.
- Tegyünk félre néhány szem epret a díszítéshez, a többit daraboljuk fel a Szeletelő Késsel. tegyük az aprított epret a hideg szirupba, marináljuk a desszert összeállításáig.
- 4 tálalásra szolgáló pohárba tegyünk egy-egy darab kerekre vágott csokoládés süteményt és öntsük le egy-egy evőkanál sziruppal. tegyünk rá egy réteg fehér csokoládés joghurt krémet, néhány darab lecsepegett eper darabot, morzsolt sütemény, majd ismét egy rétek fehér csokoládé krémet. Díszítsük a felvert tejszínhabbal, a Habzsák segítségével, a Csupaklikk Reszelővel reszelt zöld citromhéjjal és egy egész szem eperrel. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Opcionális tálalási javaslat: Tálaláskor tegyük mindegyik poharat egy ovális vagy négyszögletes tányérra, amire egy kevés tejszínhabot és egy olvasztott étcsokoládéba mártott eperszemet teszünk.
Jó étvágyat kívánunk!