Termékek Menü

Fahéjas tekercs Young Living Fahéj+ Illóolajjal

Fahéjas tekercs Young Living Fahéj+ Illóolajjal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 100 g margarin
  • 200 ml tej
  • 1 teáskanál só
  • 250 g liszt
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 instant élesztő
  • 1 teáskanál őrölt kardamom (opcionális)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 nagy tojás
  • Olívaolaj zsírozáshoz

A töltelékhez és az öntethez

Elkészítés:

  1. Melegítsük a vajat, a tejet és a sót a Tupperware Mikroséf Mikrokannában , amíg a vaj megolvad, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A 4,5 literes Kelesztőtálban keverjük össze mindkét lisztet az élesztővel, kardamommal és cukorral, majd alaposan keverjük össze. Készítsen egy mélyedést a száraz összetevők közepén, és egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Öntsük bele a langyos tejkeveréket és keverjünk össze mindent, hogy ragacsos tészta legyen.
  3. Fordítsuk ki a tésztát a gyúrólapra (szükség esetén minimálisan olajozzuk a felületét) és erőteljesen gyúrjuk 5-8 percig. Addig gyúrjuk, amíg a tészta kevésbé ragadós, simább és rugalmas állagú lesz. Alakítsd gömbbé, és tedd vissza a tálba. Fedje le a tálat légtelenítés nélkül!, és tegye félre meleg helyre kelni.
  4. Amíg a tészta megkel, elkészítjük a tölteléket és az öntetet. A Mikroséf Mikrokannában megolvasztjuk a vajat a fele cukorral és 1 csepp Young Living Fahéj+ illóolajjal. Tupperware Szilikon Keverővel összekeverjük.
  5. Keverje össze a maradék cukrot és egy újabb csepp Young Living Fahéj+ illóolajat egy Hitparádéban, és tegye félre.
  6. Amikor a tészta megkelt, a Kombinyújtó segítségével egy nagy téglalapra nyújtjuk. A fahéjas tölteléket a Szilikon Keverő segítségévével egyenletesen elosztjuk a tésztán.
  7. Hosszanti oldalánál feltekerjük, és egy cérna segítségével 12 egyenletes szeletre vágjuk.
  8. Szilikon tepsire helyezzük őket, és amíg a sütő bemelegszik hagyjuk kelni. (180-200 °C légkeveréssel)
  9. A tekercsek tetejét kenjük meg felvert tojással és alaposan szórjuk meg a fahéjas cukros öntetünkkel. 
  10. Kb 10-12 percig sütjük, míg aranybarna lesz.