Juhtúrós gombóc
Tökéletes egészséges ételek készítéséhez, párolásához, főzéséhez és tálalásához, minimális erőfeszítéssel, szétfőzés nélkül. Így készül a Juhtúrós Gombóc is a Tupperware Tálalómester segítségével.
A juhtúrós gombóc hozzávalói 8 főre:
- 150 g vaj
- 1 ek porcukor
- 1/2 kg juhtúró
- 1 tojás (tojássárgája és tojásfehérje)
- 2 tojássárgája
- 120 g zsemlemorzsa
- 1 ek liszt
- Csipet só
- Lime vagy narancs reszelt héja
Elkészítése
- Keverjük össze a vajat Szilikon Spatulával a cukorral és a citromhéjjal a Kelesztő Tálban (4,5 L), amíg könnyű és egynemű lesz.
- Adjuk hozzá a juhtúrót, a tojást, a zsemlemorzsát és egy csipet sót és keverjük alaposan össze. Hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órán át.
- Formázzunk két kézzel gombócokat a túrós keverékből és tegyük őket a Tálalómester szűrőjébe. Forraljunk fel nagy mennyiségű vizet, öntsük az edénybe, majd helyezzük bele a szűrőt a gombócokkal. Fedjük le és hagyjuk állni 25-30 percig. (Közben ne emeljük fel a tetejét).
- Olvasszuk fel a vajat a Mesterszakács Serpenyőben és pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát, cukorral és fahéjjal együtt.
- Vegyük ki a gombócokat a vízből a Tálalómester szűrőjének kiemelésével és hagyjuk lecsepegni. Végül hempergessük meg a pirított zsemlemorzsában.
Tipp: A gombócokat kínáljuk házi gyümölcsös öntettel.