Termékek Menü

Juhtúrós gombóc

Juhtúrós gombóc Tökéletes egészséges ételek készítéséhez, párolásához, főzéséhez és tálalásához, minimális erőfeszítéssel, szétfőzés nélkül. Így készül a Juhtúrós Gombóc is a Tupperware Tálalómester segítségével.

A juhtúrós gombóc hozzávalói 8 főre:

  • 150 g vaj
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 kg juhtúró
  • 1 tojás (tojássárgája és tojásfehérje)
  •  2 tojássárgája
  • 120 g zsemlemorzsa
  • 1 ek liszt
  • Csipet só
  • Lime vagy narancs reszelt héja

Elkészítése

  1. Keverjük össze a vajat Szilikon Spatulával a cukorral és a citromhéjjal a Kelesztő Tálban (4,5 L), amíg könnyű és egynemű lesz.
  2. Adjuk hozzá a juhtúrót, a tojást, a zsemlemorzsát és egy csipet sót és keverjük alaposan össze. Hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órán át.
  3. Formázzunk két kézzel gombócokat a túrós keverékből és tegyük őket a Tálalómester szűrőjébe. Forraljunk fel nagy mennyiségű vizet, öntsük az edénybe, majd helyezzük bele a szűrőt a gombócokkal. Fedjük le és hagyjuk állni 25-30 percig. (Közben ne emeljük fel a tetejét). 
  4. Olvasszuk fel a vajat a Mesterszakács Serpenyőben és pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát, cukorral és fahéjjal együtt.
  5. Vegyük ki a gombócokat a vízből a Tálalómester szűrőjének kiemelésével és hagyjuk lecsepegni. Végül hempergessük meg a pirított zsemlemorzsában.

Tipp: A gombócokat kínáljuk házi gyümölcsös öntettel.