Kedgeree

Húsvét utáni napokban nincs szívünk kidobni a sok-sok megmaradt sonkát, és a sok főtt tojást, amit a locsolásért kaptak ( Remélem még sokaknál hagyomány!) :) A rakott krumplin kívül készíthetünk belőle "Kedgeree"-t is.
A britek egyik kedvenc étele a kedgeree, ami egy fűszeres, rizses egytálétel, eredetileg főtt tojással és füstölt hallal készül, most viszont adja magát az alkalom, hogy utóbbit füstölt húsvéti sonkára cseréljük.
Hozzávalók:
3 dl rizs,
20-25 dkg sonka,
4-5 főtt tojás,
1 kaliforniai paprika,
2 db paradicsom,
2 szál újhagyma,
só,
bors.
Elkészítés:
A Mikrós Rizsfőzőben a szokásos módon elkészítjük a párolt rizst, azzal a különbséggel, hogy félúton 2-3 perccel a vége előtt, belekeverjük a kockára vágott paprikát. 4-5 perc pihentetés után, sózzuk (a sót a paprikával együtt hozzá adhatjuk), borsozzuk. Hozzá keverjük a kockára vágott, sonkát, tojást és paradicsomot. Öt percig hagyjuk összeérni az ízeket, és máris fogyasztható.