Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Kedgeree

Kedgeree

Húsvét utáni napokban nincs szívünk kidobni a sok-sok megmaradt sonkát, és a sok főtt tojást, amit a locsolásért kaptak ( Remélem még sokaknál hagyomány!) :) A rakott krumplin kívül készíthetünk belőle "Kedgeree"-t is. 

A britek egyik kedvenc étele a kedgeree, ami egy fűszeres, rizses egytálétel, eredetileg főtt  tojással és füstölt hallal készül, most viszont adja magát az alkalom, hogy utóbbit füstölt húsvéti  sonkára cseréljük.

Hozzávalók:

3 dl rizs,

20-25 dkg sonka,

4-5 főtt tojás,

1 kaliforniai paprika,

2 db paradicsom,

2 szál  újhagyma,

só,

bors.

Elkészítés:

A Mikrós Rizsfőzőben a szokásos módon elkészítjük a párolt rizst, azzal a különbséggel, hogy  félúton 2-3 perccel a vége előtt, belekeverjük a kockára vágott paprikát.  4-5 perc  pihentetés után, sózzuk (a sót a paprikával együtt hozzá adhatjuk), borsozzuk. Hozzá keverjük  a kockára vágott, sonkát, tojást és paradicsomot. Öt percig hagyjuk összeérni az ízeket, és  máris fogyasztható.

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek