Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Lazacos Cocotte

Lazacos Cocotte Szeretnél készíteni egy igazán ütős különlegességet? Akkor nézd meg a receptjét!

Előkészítés: 20 perc
Sütési/ főzési idő: 12 perc mikrohullámú sütőben 800 watton, és 20 perc 210°C-on

Hozzávalók 4-5 adaghoz:
• 2 vöröshagyma (200 g)
• 1 kg burgonya
• 150 g füstölt lazac (4 szelet)
• 200 g (400 ml) közepesen puha típusú, reszelt sajt
• 500 ml tejszín
• bors

  1. Melegítsük elő a sütőt 210°C-ra.
  2. A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg, majd csepegtessük le, végül vágjuk vékony szeletekre a Mandolin Szeletelővel. Tegyük a burgonyaszeleteket a 2 L-es UltraProba. Öntsünk rá 30 ml vizet, fedjük le, majd tegyük mikrohullámú sütőbe 12 percre 800 watton. Hagyjuk 5 percig állni mielőtt lecsepegtetjük. 
  3. Negyedeljük a hagymákat, majd aprítsuk össze a Magas Turbó Aprítóban. A lazacot vágjuk fel vékony csíkokra, majd keverjük el az összes hozzávalót a Mérő-Mix Proban. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, borsozzuk. 
  4. Öntsük rá az összes hozzávalót az előfőzött burgonyára, óvatosan keverjük össze. Fedjük le, majd süssük 20 percig 210°C-on.
Tartalomhoz tartozó címkék: receptek