Termékek Menü

Mozzarellás húsgolyók

Mozzarellás húsgolyók

Mozzarellás húsgolyók

HOZZÁVALÓK

  • 650 g darált marhahús
  • 1 nagy tojás
  • 120 g parmezán, reszelt
  • 1 tk só (± 5 ml)
  • bors
  • 1 mozzarella golyó (125 g)
  • 1 tk olaj (± 5 ml)
  • 500 ml paradicsomszósz

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 250 ° C-ra (8-9 fokozat) légkeveréses üzemmódban.
  2. Tegyük a Kelesztő Tálba a darált marhahúst, tojást, 60 g reszelt parmezánt, sót és borsot. Keverjük alaposan össze a Szilikon Spatulával.
  3. Vékonyan szeleteljük fel a mozzarellát.
  4. A Szilikon Kenőecsettel enyhén kenjük be olajjal a Chini Party "gömb alakú" formázójának belsejét. Majd formázzunk 8 mozzarellával megtöltött húsgolyót. Minden formázás előtt enyhén olajozzuk be a formázót.
  5. Helyezzük a húsgolyókat az UltraPro 2 L-be és süssük 6 percig tető nélkül.
  6. Eközben öntsük a paradicsomos szószt a MikroSéfbe (1 L) és tegyük 5 percre mikrohullámú sütőbe 600 Watton.
  7. Ezután öntsük a felmelegített paradicsom mártást a húsgolyókra és szórjuk meg a maradék parmezánnal.
  8. Süssük 230 ° C-on (7-8-as fokozat) tető nélkül kb. 10-12 percig.
  9. Tálaljuk Mikrós Tésztafőzőben készített tésztával.