Termékek Menü

Tiramisu tojás

Tiramisu tojás

A szilikon tojásformáról mindenkinek az első gondolata, hogy mennyi mindent készített vele Húsvétkor. (Aszpikosak, sütemények, Kinder tojás..) De miért ne használnánk a mindennapokban? Készíthetünk vele például Tiramisut is! 

A tiramisu manapság már nem csak az olaszoké, hiszen szerte a világban készítik, hiszen nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon ízletes, népszerű desszert. 

Én most a Tupperware-s receptet fogom Nektek bemutatni.

Tiramisu tojás

Elkészítési idő: 30 perc

Mikrohullámú sütőben 2,5 perc

Fagyasztási idő: 10 perc

Pihentetési idő: 6 óra

 

Hozzávalók 8 fél tojáshoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 150 ml hűtött tejszín
  • 50 g mascarpone
  • 40 g porcukor
  • 40 g ricotta
  • 100 ml erős kávé
  • 1 evőkanál Amaretto
  • 8 babapiskóta
  • Holland (cukrozatlan) kakaópor a dekoráláshoz

Elkészítés: 

  1. Törjük össze a csokoládét darabokra és helyezzük a Tupperware Mikroséf Mikrokannába (1L), fedjük le és tegyük a mikrohullámú sütőbe 2 perc 30 másodpercre 360 Watton. Hagyjuk állni 2 percig. Keverjük össze a Szilikon Vékonyfejű Keverővel. Ha a csokoládé nem teljesen olvadt el, akkor 20 másodpercig ismét tegyük a mikrohullámú sütőbe. 
  2. Helyezzük a Szilikon Tojásformát az Alacsony Fagyasztótársba (2,25L). Osszuk szét az olvasztott csokoládét az egyes üregekbe, minden üregbe ugyanannyi kerüljön. A Szilikon Kenőecsettel, fedjük be csokoládéval az üregek teljes felületét. Fagyasszuk le 10 percig. ( vagy 20 percre tegyük hűtőbe)
  3. A Tupperware Gyorskeverővel addig keverjük a tejszínt a mascarponéval, amíg kemény krémet kapunk. Adjuk hozzá a porcukrot és ricottát és óvatosan keverjük tovább néhány másodpercig. 
  4. Tegyük bele a keveréket a csokoládéval előzőleg kikent tojásformákba. A formákat ne töltsük meg teljesen, hagyjunk helyet a babapiskótának is. 
  5. Színes Saláták tálban keverjük össze a kávét és Amarettot. Törjük össze a babapiskótát 2 vagy 3 darabra és áztassuk 1-2 másodpercig a kávés keverékbe, majd rakjuk a krémmel megtöltött tojásformák tetejére. Fagyasszuk legalább 6 órán keresztül. 
  6. Óvatosan fordítsuk ki a formából és tálalás előtt szórjuk meg a kakaóporral.